Fjällräven Polar veckoslutsresa

Förra veckoslutet flög jag till Kiruna och deltog i ett intensivt veckoslut i Fjällräven Polars regi. Det var en mediaresa där jag bland annat fick köra motorkälke, övernatta i ödemarken och träffa deltagarna i Fjällräven Polar i deras sista läger, själv köra hundsläde några timmar, äta massa god mat och tala och hänga med trevliga och roliga personer! 

Skriver en grej om Fjällräven Polar till Partioaittas 365 tidning.

 

Johan Skullman berättar om Polar, utrustning och svarar på frågor.


 

Publicerad 15.04.2016 kl. 11:32

Välkommen Spike!

Sven vilar nu och behöver inte längre anstränga sig. Istället välkomnar vi Spike! Det blev rivstart för Spike med veckoslutsäventyr i ödemarken kring Kiruna. 

Ajnej så strååålande! Och ett äventyrsskal skaffade jag också direkt åt Spike, så det inte blir krokodiltårar om jag klantar greppet slinter!

En annan strålande sak. Nu har jag äntligen en stegräknare i telefonen vilket har lett till vissa sena kvällspromenader för att jag insett att jag rör mig väldigt lite vissa dagar! Sitter bara och datoriserar och har en bild av att jag visst rör på mig helt tillräckligt varje dag. Hehhee...


 

Publicerad 15.04.2016 kl. 11:25

Tack för allt Sven!

Tack Sven ännu en gång för alla år. Och tack för att du gav vidare all din kunskap (eller i alla fall det nästan allt). Nu får du vila och Spike tar över. Välkommen Spike!


 

Publicerad 07.04.2016 kl. 00:38

Skånska

Jag har lyssnat så mycket på Ja, jaja podcast så allt jag läser är på skånska. På facebook presenterar de sin pod så här:

"Felicia Jackson och Elinor Svensson, två genier och komiker som i ett snart förlegat format pratar om saker ni kan relatera till. Könlöst men fittigt."

Underhållande eftersom jag inte alls kan härma skånska om jag sku öppna munnen. (Jepp har testat. Förlåt alla fast ingen hörde!) Men i mitt huvud låter allt jag läser just nu som om Felicia och Elinor sku säga det. Lyssna på den!

Och hur hittade jag Ja, jaja podcast undrar kanske någon? Ok, ingen, men berättar i alla fall. Lyssnar på Magnus och Peppes podcast och de var en gång med i Bra snack så jag lyssnade på det avsnittet. Sen blev Bra snack min nya favorit tills en dag när jag lyssnade på Bra Snack avsnittet där Felicia Jackson och Elinor Svensson var gäster. Nu är Ja, jaja podcast min nya favorit. Speciellt på söndagar.

Lyssnar fortfarande alltså på alla de här. Och på Projekt framgång och Ted & Kaj.


 

Publicerad 05.04.2016 kl. 21:07

Svens efterträdare på väg!

Jag kan nu följa med hur Svens efterträdares resa till mig fortlöper. Inte ännu hos posten, vänta lite säger systemet.

Jag och sven väntar ivrigt!

Update:
18:51 försändelsen är i sorteringen.

"Transport av försändelsen har pågår. Uppskattad leveranstid 6.4.2016 senast kl. 16:00"


 

Publicerad 05.04.2016 kl. 17:45

Sista Arbistimmen

Idag hade jag sista Arbistimmen för våren. Har haft kurserna iPhone grunder, iPad grunder, sociala medier långsam takt och gör en webbsida med weebly. Bra kurs den där sista, titta vad jag lärde mig på den:

 

Alltså titta vad jag lärde ut för skillz åt de som var på kursen. Måste byta ut allt lorum ipsum blablabla efter att kursen tog slut. Det var det svåraste, men nu har jag skrivit något som jag kan ändra på.

Har aldrig förut dragit så här långa kurser, det var spännande, men svårt när folk var på så olika nivå. I början av augusti drar jag antagligen en kurs som heter ungefär "lär dig göra en bra videoansökan". Galet bra! Och kanske annat också, det är ännu oklart.


 

Publicerad 04.04.2016 kl. 23:55

Äventyret närmar sig!

Nästa veckoslut blir det vinteräventyr i Sverige! Efter att jag deltagit i Fjällräven Polar tävlingen, deltagit i andra chansen, tagit mig till final där och sedan slutat på andra plats och missat hela polarexpeditionen så är jag nu på väg på en kortare version. 

Jag får åka hundsläde, SÅ TUFFT!! Och sova ute i tält eller under bar himmel och träffa expeditionsdeltagarna och annat folk. Jag kommer dessutom att skriva en grej om Fjällräven Polar till Partioaittas 365 tidning! 

Idag var jag efter lite kläder och en ryggsäck för äventyret från Fjällrävens kontor i Finland. Det närmar sig! SÅ ROLIGT!!

 

A photo posted by Lisa Gerkman (@lisagerkman) on

 

Följ mig på instagram, kommer att uppdatera där under äventyrets gång! Och före, naturligtvis. @lisagerkman 


ps. det här är inte ett aprilskämt. Har slutat med aprilskämt på internet efter att jag för ett par år sen av misstag skickade viagrareklam åt nästan 2000 finlandssvenskar. Majoriteten män. Majoriteten gamla män. Vi kan kalla det aprilskämtet som steg till oanade höjder. Hups!
Publicerad 01.04.2016 kl. 11:18

Tack Sven!

Sven, min vän, har blivit gammal och seg. Vardagliga rutiner är ansträngande och tar ibland mycket längre tid än tidigare. Att göra flera saker samtidigt blir ibland för mycket för Sven. Han kämpar inte mera utan ger oftare upp i sådana situationer. Livsgnistan är inte så stark längre. Kanske jag kräver för mycket av dig Sven? Jag vet ju att du inte är en ungdom längre, men seg och tålig som få!

Tillsammans har vi varit på många äventyr. Du har hjälpt mig att hitta till nya platser, hjälpt mig att hålla kontakt med nya och gamla kompisar och förevigat otaliga situationer. Allt från fest och roligheter till cirka en miljon selfien. I början behandlade jag dig med silkesvantar, höjde hela din existens på en pidestal. Det var en magisk tid. Sen, som det mesta, så blev det vardag. Vi vande oss vid varandra. Jag lärde mig att du tål mer än jag trodde. Utan problem har du landat på bord, golv, stigar och asfalt utan att gå i bitar. Ofta har du balanserat på diverse bergskanter och elskåp med stor framgång. En kort tid levde du livet högt uppe i ändan på selfie pinnen. Du var tåligare än den.

Sven du är en bra typ! Tack för all din hjälp och ditt sällskap under alla år. Jag förstår att du är trött och vill vila oftare än tidigare. Jag respekterar det och snart får du vila för alltid. Jag har en sista önskan. Kan du dela med dig all info och kunskap du har till din nästa? Eller i alla fall största delen? 

Tack Sven!


 

Publicerad 31.03.2016 kl. 23:36

Löpning

Plötsligt (eller på grund av vårvädret?) har jag börjat springa oftare igen. Och bara för att jag tidigare har sprungit maraton och sprungit flera gånger i veckan och massa kilometrar betyder det inte att jag gör det hela tiden.

Januari 2016
Jag sprang två gånger

Februari 2016
Jag sprang två gånger

Mars 2016
Har sprungit 6 gånger.

Eftersom jag inte har sprungit regelbundet på länge kan jag berätta att det oftast känns långsamt, tungt och trist för att jag blir trött så fort. Väldigt störande. Visserligen har jag ju gjort annat som inte min träningsapp vet om, men själva springandet blir inte bättre av att inte springa. (Blir inte heller starkare om jag inte tränar styrka.)

Jag är inte löpmässigt tillbaka till ruta ett, men är väldigt långt i från min tidigare löpform. Bara att fortsätta. Skorna på, ut genom dörren. Igen och igen och igen!

Lite siffror för intresseklubben. I augusti 2015 sprang jag maraton och i maj 2015 jobbade jag hela månaden ungefär dygnet runt, eller så känndes det. Undrar när jag egentligen sprang. Inte helt by the book maratonträning har jag på känn, hehhee!


 

Publicerad 28.03.2016 kl. 19:51

Maraton och gummibjörnar?

Råkade på en lista, 25 great snacks for runners. Motsvarande listor ser man lite nu och då. När jag tränade aktivt för olika lopp läste jag oftare diverse listor. Scrollade igenom den här och på plats 22 står det gummibjörnar!!

Gummibjörnar! Nallekarkkin! Haribos gummibjörnar, det är guld! Jag får ju nästan lust att anmäla mig till ett maratonlopp bara för att jag ska få uppleva glädjen att vid välvalda kilometrar äta nallekarkkin! 


 

Publicerad 23.03.2016 kl. 01:13
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011

For the love of GIFs