Fjällräven Polar veckoslutsresa

Förra veckoslutet flög jag till Kiruna och deltog i ett intensivt veckoslut i Fjällräven Polars regi. Det var en mediaresa där jag bland annat fick köra motorkälke, övernatta i ödemarken och träffa deltagarna i Fjällräven Polar i deras sista läger, själv köra hundsläde några timmar, äta massa god mat och tala och hänga med trevliga och roliga personer! 

Skriver en grej om Fjällräven Polar till Partioaittas 365 tidning.

 

Johan Skullman berättar om Polar, utrustning och svarar på frågor.


 

15.04.2016 kl. 11:32

Äventyret närmar sig!

Nästa veckoslut blir det vinteräventyr i Sverige! Efter att jag deltagit i Fjällräven Polar tävlingen, deltagit i andra chansen, tagit mig till final där och sedan slutat på andra plats och missat hela polarexpeditionen så är jag nu på väg på en kortare version. 

Jag får åka hundsläde, SÅ TUFFT!! Och sova ute i tält eller under bar himmel och träffa expeditionsdeltagarna och annat folk. Jag kommer dessutom att skriva en grej om Fjällräven Polar till Partioaittas 365 tidning! 

Idag var jag efter lite kläder och en ryggsäck för äventyret från Fjällrävens kontor i Finland. Det närmar sig! SÅ ROLIGT!!

 

A photo posted by Lisa Gerkman (@lisagerkman) on

 

Följ mig på instagram, kommer att uppdatera där under äventyrets gång! Och före, naturligtvis. @lisagerkman 


ps. det här är inte ett aprilskämt. Har slutat med aprilskämt på internet efter att jag för ett par år sen av misstag skickade viagrareklam åt nästan 2000 finlandssvenskar. Majoriteten män. Majoriteten gamla män. Vi kan kalla det aprilskämtet som steg till oanade höjder. Hups!
01.04.2016 kl. 11:18

Andra chansen i Fjällräven Polar tävlingen

 
 
 

A video posted by Lisa Gerkman (@lisagerkman) on

 

Fjällräven gav folk en andra chans att vinna en plats i polaräventyret i norra Sverige och Norge i april i år. Den här gången ska man ta sig till en av Fjällrävens brand stores i Helsingfors, Stockholm, Oslo eller Amsterdam och ta en bild eller video framför polarbakgrunden och publicera den på instagram och samla så många likes som möjligt till den 8.2.

Fem stycken kommer till final. De tre stycken som har mest likes på sin post på instagram och två stycken som en Fjällrävenjury väljer på basen av bilden/videon och motiveringen. Sen är det live final battle event den 13. Ingen aning om vad som händer där.

Efter en stunds funderande bestämde jag att jag såklart ger allt och försöker vinna den sista platsen från Finland!

MÅL 1: komma till final!

HUR KAN DU HJÄLPA MIG? gilla videon ovanför på instagram! @lisagerkman heter jag där.

VARFÖR?

  • Jag vill lära mig mera om och uppleva extrema vinteräventyr
  • Snö är DIAMANTBRA 
  • 300 kilometer med hundsläde, inte något jag varit i närheten av tidigare och vill absolut göra!

En like av dig! TACK TUSEN!


26.01.2016 kl. 12:33

Andra chansen!

I november-december deltog jag i Fjällrävens tävling för att komma med på deras 300 kilometer långa polaräventyr. Jag fick varken mest röster i Finland eller var den andra som blev vald av en jury.

Nu finns det en andra chans att komma med. En till plats att kämpa om. Jag är nervös, ivrig, glad, optimistisk, pessimistisk (bara väldigt lite), skakig (kan bero på kaffet jag precis hällde i mig) och nu ren tacksam för kompisar som gillar och röstar!

Den här gången ska folk rösta på instagram. På en bild/video som ska tas i Fjällräven brand storens Polar "scen". Och röstningen håller på i typ 3 veckor! Det blir en utmaning att få folk att rösta på en post som bara rinner längre och längre ner i flödet. Röstningen börjar 18.1.

Fem personer kommer till final. Tre med flest röster och två som en jury väljer baserat på bilden/videon och motiveringen varför man vill bli vald. Själva finalen är 13 februari i butiken på Georgsgatan. 

Ja och tar jag mig till final så kommer jag att sväva hela dagen och gå på "lätt övervarv". 13.2 är min födelsedag! Och jag är en födelsedagsmänniska! 


 

15.01.2016 kl. 17:23

Skidtur Tölö - Mejlans

Jag hade inte för mycket kläder på mig igår. Hurra! 

Tyvärr var det redan sandat på ganska många ställen så tog av och satt på skidorna ganska många gånger under min tur från Tölö till Meilans. Och hur gick det?

Tekniken var obefintlig. Som om jag aldrig tidigare i livet sku ha stått på skidor. Mitt skidande var alltså ingen estetiskt prestation, men det var roligt! Jag gjorde inte ens en "klassiker Lisa", alltså att bromsa genom att dyka huvudet före in i en snöhög som hände en vinter i Lappland. Mycket skratt den gången!

Brutalt najs!


 

15.01.2016 kl. 11:05

För varmt klädd

Äntligen blev det vinter och snö i södra Finland!

Ja jag erkänner att det är lite häftigt kallt med -20 eller mera hela tiden för att kunna göra allt möjligt. Men trots kylan har jag lyckats sätta på mig för mycket kläder för vad jag ska göra ute. 

Det har ju inte varit så här kallt på länge och jag blir så ivrig att få använda diverse långkalsonger, fleecear och olika kombinationer av tröjor och rockar så det blir lätt för många lager eller fel kombinationer. 

På onsdag var jag och tre kompisar i Sibbo storskog och promenerade. Det blev lite längre än vi tänkt oss, men det var skönt och kallt och fint! Jag hade lite lite för mycket kläder på mig, men inte så att jag blev svettig! 

Däremot får jag ofta kallt när jag sitter stilla hemma. 


 

07.01.2016 kl. 15:36

"I'm gonna do it later..."

Click the link below
send me to some snow!
Might be cold
but I am not old!
That "later" is now
pow pow!

http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/262

09.12.2015 kl. 22:56

Tanka D-vitamin och 3 dagar kvar att rösta!

Det är fortfarande cykelväder i stan! Så småningom vänjer jag mig vid att gå och åka kollektivt istället för att cykla. Jopon är inte riktigt en vintercykel. Kan inte heller påstå att de senaste dagarnas stormar har varit väldigt mysiga att cykla i, så jag har låtit bli. 

Idag är det tre dagar kvar att rösta på mig i Fjällräven Polar tävlingen! När jag fyllde i ansökan och laddade upp min video och mina bilder hade jag ingen om hur många röster jag kan förvänta mig att få.

Just nu har jag 546 röster och är på 4 plats av alla 59 sökande från Finland. Totalt av alla i världen är jag just nu på plats 100 av 1051, fast den totala platsen har ingen skillnad, deltagarna kommer med per land. Den personen med flest röster och en till som en jury väljer kommer med. 

Jag är väldigt glad redan nu och har haft galet roligt när jag har gjort gifar och videon för att uppmuntra folk att rösta på mig! Ännu hinner du rösta! TACK TUSEN för alla röster hittills!


 

08.12.2015 kl. 13:21

Karibien

Vi hade seglat omkring i Karibien ganska länge. Jag kände båten, rutinerna ombord och vi i besättningen var redan kompisar. 

Några av oss vandrade upp på ett litet berg längs en naturstig för att få sträcka på benen. Fast t/s Helena inte är någon liten jolle så blir man lite försoffad och går inte omkring så mycket ombord. Nere igen drack vi var sin kall lokal öl före vi tog oss tillbaka till båten. 

Det fanns en liten giftshop på stranden. Vi var redan på väg tillbaka till Helena i dinghyn när vi ändrade oss och jag hoppade i havet och vadade tillbaka till stranden och giftshopen. Jag köpte en turistig pryl, det kan ha varit en piratflagga, och när jag drog fram min sedel ur bakfickan ursäktade jag mig med att den är lite våt. "I didn't expect anything else" var svaret jag fick! Skön attityd!

Sen fortsatte seglatsen! Så bra filis på den här bilden fast horisonten är sned och allt. Fast jag längtar efter snö just nu sku jag absolut inte ha något emot att segla i Karibien just nu!


 

03.12.2015 kl. 13:57

Jag behöver din hjälp

Det är en dröm att få delta i ett vinteräventyr jag inte själv sku ordna helt direkt. Inte har jag resurser och kunskap för ett husky äventyr på 300 kilometer just nu. Och nej, allt går inte att fixa direkt, och om jag sku villa på äventyr med en enorm internationell grupp och huskyn och hela paketet så klart att det är möjligt också utan en tävling. 

Ingenting är omöjligt! Att vinna en tävling sku naturligtvis vara enklare. Tycker man. Eventuellt. Fast jag är en linslus är jag lite matt redan efter att min tävlingsansökan har varit online ett dygn. Det är fortfarande väldigt länge den här röstningen håller på.

Hur mycket kan man dela och uppmana och önska att folk röstar utan att det blir så störande att folk blockar allt. Jag märker att jag börjar tänka på vad andra tycker. Väldigt mycket. Och är det nu sen roligt att jag delar mina roliga glada grejer i många veckor när det händer en massa skit i världen? Nåh, det händer ofta skit nånstans och spelögat har jag inte tappat!

Bla bla bla, muu muu muu! Och när man ska samla på sig fler röster än andra och stiger i en lista så är det lätthänt att jag börjar jämföra mig med andra. Och fundera på hur de får så mycket röster. Sen blir jag helt matt på hela situationen. 

Då tänker jag på vad vi säger i vårt seglingsteam Sköna Vibbisar :

EGET RACE!

Så jag tänker alltså fortsätta göra gifar, pausdansa och njuta av livet och ha roligt! Och försöka låta bli att tänka på vad andra tycker.

Att delta i polaräventyret är fortfarande en stor dröm! Är galet tacksam för varje röst och alla som delar och har delat länken till röstningssidan! Och alla som gillar och kommenterar, ni är alla guld! TACK!

Hjälp mig att komma med på äventyret genom att rösta, dela, berätta åt vänner och bekanta! TACK!


 

19.11.2015 kl. 22:34
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011