KÖR MED SMÖR!

Scrollade igenom någons blogginlägg om vilket margarin man ska välja och tips på vad man ska tänka på när man väljer margarin. 

Jag har och så ett tips: 

KÖR MED SMÖR!

Sådär. Det är min åsikt.


 

03.02.2016 kl. 13:50

Frilanslivet

Läste en text av Anna Blom där hon skriver om frilanslivet. 
Frilanslivet är både djup ångest och eufori.

Känner väldigt bra igen den emotionella berg- och dalbanan hon beskriver:

"En sömnlös natt kan följas av en euforisk dag. Den snabbare kommunikationen har ökat takten på känslosvallet. Det kan komma ett mail med ett avslag den ena sekunden, och ett sms om ett jobberbjudande i nästa. Jag försöker ta det med jämnmod; rikedom och fattigdom är ändå relativt. Eftersom vi kan ägna oss åt kreativa yrken överhuvudtaget lever vi redan i ett privilegierat samhälle."

En annan sak är den tomma känsla när ett projekt är slut. Vissa arbetsperioder väldigt intensiva. Är totalt inne i ett projekt och sen när det tar slut kommer tomheten. Jag har lärt mig att det kommer en tomhetskänsla. Först är det en lättnad att projektet är över. Glädje. High-five. Sen i något skede kommer en tomhet. Inte alltid, men nästan alltid. Och klassikern. Den kreativa processen, som man lär sig hata och älska.

 

 

31.01.2016 kl. 20:00

Ratats lista.

LOL! WOOP! Tralla-laa! 

 

Vad är ditt mål under maj månad?

Att överleva slutet av Sommarlovsjulkalendern! 

 

Vad kommer du vara beroende av?

Kaffe och segling.

 

Vad står det i ditt första inkomna sms för maj månad?

Maj inleddes med brutalt snäppande i flera dagar. Blev citerad i HBL och läste det den 1maj. Lite som ett sms till sig själv.

Lisa Gerkman berskiver vappen som en "diamantbra" högtid.

 

Hur ser en typisk maj-morgon ut för dig?

Vaknar och sätter på kaffekokaren. När kaffet runnit klart inser jag att det är flera timmar före min väckarklocka ringer. Dricker kaffe i sängen tills jag får kisibrått och stiger upp. Sen går jag den långa vägen till min dator och fortsätter klippa sommarlovsjulkalendern. 

 

Kommer något hända denna månad som aldrig hänt tidigare?

Nå GARANTERAT! Ska bland annat balansera på lina utklädd till elefant, försöka lura kor, vårskrika, fira annandag jul och en massa annat jag inte ännu vet om.

 

Vilka låtar finns på din spellista för maj?

Art Of A Pastry Chef
Barefoot Dancing
Carousel Clown
Clown Business 1
Clown Business 3
Dorky Dork 2
Dorky Dork 4
Drunken Clown

Jepp, sommarlovsjulkalendern i farten igen!

 

Är det något du vill ha mindre av denna månad som du hade för mycket av förra månaden?

Galen trötthet.

 

Är det något du vill ha mer av denna månad som du hade för lite av förra månaden?

Champagne! Tid att klättra i träd

 

Smider du redan planer inför sommaren?

Planer schmaner, det blir nog sköna vibbisar i alla fall!

 

Bästa drycken i maj!

Kaffe. Öl. Champage.

 

Vad är det finaste någon sagt åt dig hittills under månaden?

"Lisa du är GULD!"

 

Vad hoppas du att någon ännu kommer att hinna säga åt dig innan månaden är slut?

"Nu dricker vi en flaska champagne!"


 

11.05.2015 kl. 22:18

Sol och segling

Jag var trött som en trasa i skallen igår eftermiddag. Maskade mig iväg för att segla med mitt team. Redan på bryggan var energin stenmycket högre. 

Det om något är diamantbra att så är det att sticka ut och segla när huvudet är trött som en trasa av jobb grejer. På havet finns inte tid att tänka på annat än vad vi håller på med. Och dessutom blir man fysiskt utmattad (ok, lite beroende på väder). 

Det var förresten inte sol. Lätt regn och dimma. Diamantbra i alla fall!


 

07.05.2015 kl. 10:09

Sommarlovsjulkalendern! I morgon börjar den!

 

I morgon börjar den! I Finland kan man se serien på arenan men alla utomlands, ingen fara serien syns också på Hajbos sida och där är det inga landsbegränsningar! 

Det har varit så intensivt jobbande med serien så har inte hunnit tänka på att folk faktiskt också kommer att titta och följa med resultatet. Det är spännande. Hoppas du gillar! Om inte, ge oss ett par avsnitt så att du lite vänjer dig med hur vi ser på världen.

Mamma ringde idag och bad om hjälp med hur hon sku dela länken till trailern på facebook! Mamma delar inte väldigt ofta saker på facebook men när hon gör det är det diamantbra! (bara lite partisk här, höhhö!)


 

06.05.2015 kl. 13:31

Saker att göra oftare

 

ÄTA KEX

LIGGA OCH SE PÅ MOLN


 

04.03.2015 kl. 01:07

Färger

Det finns ungefär en miljon färger.

Folk har sina favoritfärger och så finns det trendfärger. Om jag nu behöver något träningsplagg för mitt springande brukar jag välja ett billigt alternativ. De har ännu färre färgval än de dyra (i alla fall känns det så, och de är antagligen en orsak till varför de är billigare eftersom samma tröja/byxa/whatever finns inte i 1000 olika färger).

Dessutom tycker jag ju om granna färger, vilket borde göra saker enklare för mig eftersom träningskläder tävlar om att vara mest färggranna och mera neonfärgade än varandra. Pastellfärgade träningskläder sku jag verkligen ogilla. 

Fatta rätt. Det är inte galet stor skillnad på färgen på blusen jag ska svettas i. Nästan. Jag är inte en pink person. Det är bara så. För alla som gillar pinka träningskläder är det säkert HIMMELRIKE (eller annat valfritt ställe som anses vara bättre än annat normalt) eftersom kvinnliga kläder igen har bytt färg tillbaka till pink. Det var ungefär corallfärg här en stund och jag var glad och förväntansfull över att det tydligen kommer flera färger också till det billiga märket jag använder. Att allt inte bara är pinkt. Men nu verkar det alltså gå tillbaka till pink. Eller så säljs de pinka kläderna billigt nu före vårens nya färg kommer? Jag vet inte.

Jag önskar att det inte alltid sku vara pink. Alla pinka typer har säker enorma mängder pinka kläder, de kanske också vill ha lite omväxling. Eller åtminstone alternativ? Har inte tittat på löpskor på länge, men före julen var det "flickfärger" och "pojkfärger" på väggen med löpskor. Suck. 

Det blir en svart skjorta.


 

19.01.2015 kl. 01:11

Önskelista och fuldans

Jag har några önskningar. Några småsaker bara, allt kan man inte önska sig på en gång.

  • Fred på jorden
  • Slut på hungersnöden
  • Stoppa klimatförändringen (ok, bromsa är okej med så här kort varsel)
  • Inga parkerade bilar på cykelvägarna i Helsingfors
  • Obligatoriska pauser för att fuldansa på arbetstid (jag gör det redan, men tänk om riksdagen till exempel skulle ta en paus och alla i huset skulle gå ut på trappan och fuldansa en stund)

 

Nu kan jag inte längre koncentrera mig på min världsförbättrande önskelista. Ta en paus och fuldansa! Vet du inte hur? Inga problem, titta här!


 

09.12.2014 kl. 09:27

Det är fest när man kisir i byxorna av glädje!

Jag skriver en kolumn till varje nummer av Scoutposten, Finlands Svenska Scouter r.f:s medlemstidning. Jag har så gott som fria händer, vilket naturligtvis är otroligt befriande och ibland stenjobbigt när det är tomt i huvudet och ännu tommare i word dokumentet. 

Åt en kompis sa jag en gång att jag är den finlandssvenska scoutvärldens Carrie Bradshaw. Ööö, vah?! Nej jag skriver inte om sex och förhållanden medan jag sitter och stirrar ut genom mitt fönster, röker och beundrar ett par nya opraktiska skor. Ofta är det mera kisi och prutt historier, sanningar om köttbullar och sporkar eller något annat absurt.

Det är väldigt roligt att höra att folk brukar läsa vad jag skriver. Mamma berättar ibland hur hon varit på fest och suttit brevid någon som brukar läsa min kolumn! Senaste nummer hade temat fest och jag passade på att skriva om hur jag kom på mitt nya favorituttryck: Det är fest när man kisir i byxorna av glädje!


 

02.12.2014 kl. 11:32

Tahdon

 

27.11.2014 kl. 23:03
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011