Kontorsarbetaren

Ibland när jag behöver vara effektiv, eller bryta hemma slattrigheten, sätter jag på en kavaj och lajvar kontorsarbetare på ett kontor med strikt klädkod. Brukar dock strunta i vad jag har på mig från midjan neråt. Ibland är det kavaj och långkalsonger. Ibland kavaj och simshorts eller kavaj och brutalt söndriga jeans. Naturligtvis har också kombon kavaj utan byxor förekommit!

Idag blev det en kavajdag. Pyjamasblus, kvaj och ett par random sladdriga shorts. Tog dessutom sadelgrunkan att sitta på. Har tittat mycket på Suits de senaste veckorna så snart klär jag mig säkert i kostym med väst eller nåt. Sku jag ha råd sku jag naturligtvis köpa en skräddarsydd kostym för minst 5000 euro för att göra lajven perfekt. Kommer inte att ta efter kvinnornas klädstil från den serien eftersom jag inte tror att det går att klättra i träd i pennkjol.


 

04.02.2016 kl. 11:42

Bortglömda vinterrutiner

Jag har glömt bort mina vinterrutiner efterom det inte har varit så här kallt på länge. Det första jag gör när jag vaknar är att sätta på kaffekokaren, men på morgonen är det galet kallt utanför mina dubbla täcken så bara att sticka ut armen för att hälla upp kaffet är inte mysigt.

Bortglömd rutin ett: Ha en långärmad blus inom räckhåll som snabbt kan dras in under täcket för att värmas och sen kan jag klä den på mig. Samma sak med nån slags byxor eller långkalsonger!

En obortglömd rutin: Placera mina varma kakkakorvstofflor brevid sängen. Golvet är kallt.

Jag har ju väntat på vintern och ja, är glad för att det äntligen är vinter! Men jag sku ha kunnat byta p-list på min ytterdörr så att det inte sku blåsa rakt in i lägenheten. Alltid kan man inte vinna. 

Återkommer med flera bortglömda rutiner när jag märker dem.


 

05.01.2016 kl. 09:19

Yles juttun om vinterfönstret

Den sista nyheten före vädret, börjar vid 05:02. Slutar inte alla meningar, men det är inte så noga. En kortare version på svenska var också med i Yle Huvudstadsregionen.

 

Yle Aikainen intervjuade mig i direktsändning på onsdag morgon. Läs artikeln!

Klicka på bilderna för att komma till respektive juttu.


 

03.12.2015 kl. 12:31

Trängsel utanför mitt fönster!

Igår var jag besviken på några extra lampor i mitt vinterfönster som jag byggt in för extra ljus i grottan. De håller tydligen inte så länge, och nu är grottan väldigt mörk. 

Funderade på att bygga om. Eller något. Självkritiken slog mig i fejset. Men nu är det massa folk utanför mitt fönster. Massa barn som tittar och ropar förtjust över att där är ett tält och en brasa och så vidare. Blygt tittar de in, här sitter jag och "jobbar". Vinkar åt både barn och vuxna. 

Om en lampa slocknar här och där är det inte så farligt. Jag blir glad när folk blir glada. Jag tror jag ska bygga en repstege till grottan. Och kanske en trappa åt igenkotten. Det kan också vara att snögubbarna kommer att bygga ett snöslott i något skede...


 

03.12.2015 kl. 12:15

Sanningar på radio

Började morgonen med att berätta sanningar i direktsänd radio, Yle aikainen, om mitt vinterfönster! 

Det var ett effektivare sätt att vakna på än att dricka kaffe!

Lite före Yle Aikainen intervjun hörde jag mig själv också i Yle Huvudstedsregionen. Den intervjun gjorde jag igår. Boom! Vinterfönster åt alla!


 

02.12.2015 kl. 09:24

Vinterfönster öppningsceremoni

På söndag hade jag öppningsceremoni! Rekordmånga barn på plats tror jag. Själv var jag ivrig som ett barn när fönstert äntligen blev klart och jag tog stearinljuset i den ena handen och rivgärnet i den andra och lät det snöa över hela landskapet!

Draperiet drogs upp till jubel och efter att näsor och händer tryckts mot fönstret gick vi alla in och drack glögg och åt pepparkakor. 

Texten har regnat bort. Men fönstret finns kvar för att lysa upp hela hela den mörka tiden av året!

En lycklig Lisa i novembermörkret. Det kommer så småningom bilder också på själva fönstert. Men det är alltså inte mumintema i år, vilket jag hörde ett barn med förälder diskutera utanför fönstret imorse. "Ja man måst ju lite variera." Tror jag att jag hörde barnet konstatera. 

Hade precis vaknat och var lite durrig fortfarande så en stund tänkte jag att nu har jag gjort alla besvikna. Inget muminfönster. Så är det, inget muminfönster i år men välkommen att titta på mitt vinterlandskap!

En granne som gick förbi när jag höll på och placera alla figurer på rätt plats log och konstaterade att nu blir det jul när jag bygger mitt fönster!


 

30.11.2015 kl. 15:59

Vinterfönster på kommande

I dag börjar jag fundera på årets vinterfönster. Skissa upp vad som ska hända och så vidare. Så här har det sett ut tidigare. Vet inte riktigt ännu exakt vad det blir i år.

En del av fönstret 2014

2013

 

2012

Öppnings ceremoni på söndag klockan fyra. 


 

23.11.2015 kl. 14:26

Hur tänkte jag där!?

För några månader sedan möblerade jag om. Jag ställde sängen fast i köket så att det på morgonen bara var att sträcka ut handen och trycka igång den färdigt laddade kaffekokaren. Strååålande! Lycka! Glädje! Underbart!

Några gånger hände det att jag tryckte igång den tre eller fyra timmar före väckarklockan ringde och jag fattade det först när kaffet droppat klart. Nåh. Bara att börja dagen. Det fanns ju nykokat kaffe!

Nu möblerade jag om igen. Flyttade sängen. Varför. Varför. Varför. 


 

27.10.2015 kl. 10:04

Konstgalleri på kommande

På sidan om våra diamantbra idéer till vårt jobb, så planerar jag och Nina en kommande gemensam konstutställning.

I början av juni. I Mjölkbutiken. Det blir awesome!! 


 

31.03.2015 kl. 11:26

Honung och hår, uppdatering

Blev så trött igår kväll så jag bestämde mig för att sova med hela honungshärdellen på skallen.

Det måste vara effektivare om det verkar längre!? Nå tja. Ser ingen skillnar fortfarande, men positivt är att håret inte föll av eller förblev i ett absurt trassel. Hurra! Duschade btw helt normalt. Vilket betyder varmt vatten och schampo. Inget absurt där.

Eftersom jag har möjlighet kör jag citron-metoden nu på eftermiddagen. Ska sätta mig utanför min lägenhet med citron i håret, kaffe i koppen och läsa barnböcker i research syfte! OUJEAH!


 

19.03.2015 kl. 14:06
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011