Bron

Väntar som många andra på söndag och tredje säsongens sista avsnitt av Bron.

Jag började titta som nästsist i världen på Bron och på en vecka såg jag säsong ett och två och tittade sedan ikapp säsong tre från arenan. Var tyvärr så sent ute så jag måste titta avsnitt ett via dansk tv. Jag var inte så bra på danska som jag trodde, märkte senare att jag missat vissa detaljer. Hups.

Nå hur som helst. Söndag kväll och Bron, oujeeah!! Sista avsnittet är ju spännande och man får veta hur allt slutar och kom igår på den brillianta idén att titta om hela säsongen för att vara förberedd på sista avsnittet. Det är dessutom många detaljer jag har glömt bort eller missat.

MEN DET GÅR JU INTE! Det går att se avsnitt 6 framåt på arenan. BUU. Trist. Jag som tänkte ha Bron-maraton för att tagga för söndag. 

Skickade feedback om saken. För säkerhets skull. Tänk om det sku vara möjligt.


 

25.11.2015 kl. 14:11

Dokumentär om naturdokumentär

Medan jag väntade på kvällens avsnitt av Bron började jag titta på en gammal naturdokumentär serie med David Attenborough.

När Bron tog slut bytte jag inte kanal. Sen förfasade jag mig över att jag tittar på en dokumentär om naturdokumentärer. En gammal david Attenborough sitter och berättar om hur tekniken gått framåt och olika saker de kunnat filma för att tekniken utvecklats under hans megalånga karriär. Plötsligt började han tala om flygbilder och hur de utveckaldes. Sen visades samma scen med hundhyenor som i grupp jagar nån slags antilop som jag hade tittat på någon timme tidigare. Samtidigt som han berättade hur revolutionerande det var och att de förstod hundhyenornas beteende och gruppjakt på ett sätt de inte fattat tidigare!

Fascinerande!

 

08.11.2015 kl. 23:43

Vårskrika som Ronja

Gissade inte att det här sku vara ett av avsnitten som sku få mycket kommentarer och reaktioner. Var fånigt nervös före jag började skrika, men det var otroligt roligt!

 

Nu har vi gett oss själva sommarlov och i augusti börjar vi på allvar planera nya projekt! 


 

17.06.2015 kl. 10:50

Sista inspelningsdagen!

Idag var det sista inspelningsdagen för sommarlovsjulkalendern. Vi hade en sån otrolig vinnarfiilis när det var filmat!

 

Super tack åt alla som följt med serien och sagt åsikter!! Berätta gärna vad du tyckt speciellt mycket om eller andra synpunkter. Vi börjar redan fundera på kommande projekt och idéer så berätta gärna vad du vill se mera av!


 

22.05.2015 kl. 19:32

Klippstress och flera avsnitt

Jag har lätt klippstress. Under tiden kan alla underhålla sig med de avsnitt som redan kommit ut!

Lucka 19 - Blåsa halmhus som Vargen

Lucka 18 - Picknick som i Madicken

Lucka 17 - Mata fåglar som Sniff

Lucka 16 - Hissa som Emil


 

15.05.2015 kl. 12:15

Fem avsnitt ute

Förra torsdagen när sommarlovsjulkalenderns första avsnitt kom ut blev jag plötsligt otroligt nervös. Vi har jobbat så intensivt med det här projektet, inne i vår egen produktionsbubbla från idé och praktiska arrangemang till inspelningar, mera praktiskt och början av klippet så sen när jag kom på att den börjar visas så blev det nervöst.

Men det mesta av den nervositeten har gått om. Flera verkar gilla! Det är roligt att höra! 

Lucka 24 - Skura golv som Pippi

Lucka 23 - Solförmörkelse som i Mumin

Lucka 22 - Kamma håret som den lilla sjöjungfrun

Lucka 21 - Flyga som Nalle Puh

Lucka 20 - Äta mask som Timon och Pumba

Om det finns någon som tycker att det inte varit tillräckligt absurt, väntan är snart över. I morgon kommer avsnittet Grisen!!


 

11.05.2015 kl. 21:52

Sommarlovsjulkalendern! I morgon börjar den!

 

I morgon börjar den! I Finland kan man se serien på arenan men alla utomlands, ingen fara serien syns också på Hajbos sida och där är det inga landsbegränsningar! 

Det har varit så intensivt jobbande med serien så har inte hunnit tänka på att folk faktiskt också kommer att titta och följa med resultatet. Det är spännande. Hoppas du gillar! Om inte, ge oss ett par avsnitt så att du lite vänjer dig med hur vi ser på världen.

Mamma ringde idag och bad om hjälp med hur hon sku dela länken till trailern på facebook! Mamma delar inte väldigt ofta saker på facebook men när hon gör det är det diamantbra! (bara lite partisk här, höhhö!)


 

06.05.2015 kl. 13:31

Om kreativitet och jobb

Det är svårt att vara kreativ när man är stentrött har jag märkt.

Idag måste jag ta en akut chokladpaus på vägen hem. Och på tal om hem. Ofta säger folk, antagligen de med regelbundna jobb på nåt kontor (min fördom här) att man inte ska ta jobbet med sig hem. Det är naturligtvis annorlunda för folk med kontor, och de kan naturligtvis också ta jobbet med sig hem. Alla på olika sätt. (ööö antagligen gör väldigt många det) Men att delvis jobba i sitt hem ger det där med att ta med jobbet hem en helt ny betydelse just nu. 

För tillfället har jag så otroligt massa random saker i min lägenhet. Ett urval: en trampolin, en lövblåsare, drakar man flyger med, en docka, simmadrasser, en enhjuling, simplattor, mjölmaskar, gräshoppor, tennsoldater, koskällor, rotborstar... 

I morgon fortsätter inspelningarna för ett av projekten jag har på gång just nu, Sommarlovskalendern. Är lite blind för om våra idéer vi planerat fortfarande är bra. Självkritiken stiger i takt med tröttheten och samtidigt sjunker kreativiteten. Det är utmanande just nu. Och samtidigt är det charmen med att projektjobba! 

Ett steg i taget, hålla huvudet kallt, ta tupplurer, dricka mycket kaffe, äta choklad och lita på kompisen jag jobbar med! 


 

13.04.2015 kl. 22:35

The Ultimate Fighter

Efter att jag råkade på The Ultimate Fighter när jag tittade på annat ledde naturligtvis till att jag måste googla lite mera. Säsong 20 började i september! Den här gången är det första gången bara kvinnliga fighters i serien och inte okända namn (okej okända för mig) utan de bästa i världen i Strawweight viktklassen (48-52kg). Och de tävlar om mästerskapet, den första UFC Women's Strawweight Champion!

Jag har bara sett de två första avsnitten, men är helt fast. Det är spännande! Måste. Titta. Mera.


 

24.10.2014 kl. 12:32
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011