Att baka bröd

En kväll fick jag för mig att baka bröd. Jag har lärt mig att inte använda svenska recept, risken att jag misslyckas ökar enormt. Hittade ett recept på en mjölpåse i mitt skåp. 

Eftersom jag funderade så länge på om jag sku baka eller inte hann det bli sent. Kom på en "bra idé". Bestämde mig för att röra ihop degen, låta den jäsa över natten och sen baka ut semlorna på morgonen.

När jag vaknade hade degen nog jäst, men också sjunkit ihop igen lite. En mental klapp på axeln och kom på att det här har hänt förut och att jag då fick tipset att låta dem jäsa brutalt länge på plåten så att de inte blir stenhårda. Inga problem.

Jag sku ha kunnat baka runda semlor, men eftersom det stod på mjölpåsen att man ska göra långa korvar och sen slå en knut på dem så gjorde jag så. Och eftersom jag hade hällt den sista mjölken i kaffet, prioritering i livet, penslade jag knutsemlorna med vatten istället för mjölk.

 

När de var klara kallade jag dem inte längre för knutsemlor... Skitgoda (höhhö). Något kompakta.


 

26.10.2015 kl. 15:54

Jäkla murphy!

Naturligtvis bestämmer sig min diskmaskin att få nåt fel 01.00 på natten.

Tjuta och ha ett väldigt skumt ljud. Efter att ha läst manualen och stirrat på vilken lampa som blinkar hur många gånger tror jag att felet är:

  • Avloppsmuffen är blockerad. Lösning: rengör avloppsmuffen (OCH VAR ÄR DEN DÅ!! Det står inte i instruktionsboken!) EDIT: Läste på finska och fattade vad det är. SUCK!

eller

  • Anslutningen av tömningsslangen är felaktig. Slangen kan vara snodd eller klämd. Lösning: Kontrollera att slangen är korrekt ansluten (slangen har säkert snoddat till sig av sig själv efter 2,5år...)

Eller det sista att översvämingsskyddet har aktiverats. Då ska man ringa sin lokala serviseavdelning.

Jag tror det är det första, för en viss lampa blinkade bara en gång. Och så var det paus och så blinkade den igen. MÖÖÖÖRGH!

Ja och min diskho är ungefär lika liten som en äggkopp så det är lite jobbigt att diska för hand. Och så har jag bjudit in en massa kompisar till mig på fredag för att fira min födelsedag tralla lalla laaaa!! 

Om jag inte fixar problemet får jag diska i duschen efter festen! Känns inte så vuxet, så skulle en plötslig åldersnoja komma sprutande så är läget under kontroll!


 

12.02.2015 kl. 01:33

Bulle i ugnen!

Jag kanske borde ha delat degen i två delar så att det inte sku ha blivit så enorma bullar... Eller något.

Eller så blev mitt görande påverkad av serien jag tittade på. Märkte också att det är utmanande att pensla ägg på bullar utan pensel. 

 

Var inte förvånad i det här skedet. Hur svårt kan det vara!?! 

En såg ut som en kanelbulle. Jag åt två direkt. De är ju nog goda, men de ser inte ut som pågen gifflar precis.

Kan vara att jag äter bulla hela veckan. Om inte många kompisar kommer på besök i morgon! Men nu är det ju gott med nybakade kanelbullar och mjölk! De går ju ändå sönder i magen.

Ja och på tal om magen, den är fylld med bulla och inget annat om nån önskade andra nyheter på grund av rubriken. (hahhaa)


 

10.11.2014 kl. 22:33
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011