Dokumentär om naturdokumentär

Medan jag väntade på kvällens avsnitt av Bron började jag titta på en gammal naturdokumentär serie med David Attenborough.

När Bron tog slut bytte jag inte kanal. Sen förfasade jag mig över att jag tittar på en dokumentär om naturdokumentärer. En gammal david Attenborough sitter och berättar om hur tekniken gått framåt och olika saker de kunnat filma för att tekniken utvecklats under hans megalånga karriär. Plötsligt började han tala om flygbilder och hur de utveckaldes. Sen visades samma scen med hundhyenor som i grupp jagar nån slags antilop som jag hade tittat på någon timme tidigare. Samtidigt som han berättade hur revolutionerande det var och att de förstod hundhyenornas beteende och gruppjakt på ett sätt de inte fattat tidigare!

Fascinerande!

 

08.11.2015 kl. 23:43

Dagens sanning

Jag har ett anteckningsblock jag brukar rita ock klottra i. Bläddrade i boken idag och bjuder på en sanning:

 

Tittar man aldrig upp vet man inte om det faller fisar från himlen.


 

22.10.2015 kl. 14:56

Vårskrika som Ronja

Gissade inte att det här sku vara ett av avsnitten som sku få mycket kommentarer och reaktioner. Var fånigt nervös före jag började skrika, men det var otroligt roligt!

 

Nu har vi gett oss själva sommarlov och i augusti börjar vi på allvar planera nya projekt! 


 

17.06.2015 kl. 10:50

Sista inspelningsdagen!

Idag var det sista inspelningsdagen för sommarlovsjulkalendern. Vi hade en sån otrolig vinnarfiilis när det var filmat!

 

Super tack åt alla som följt med serien och sagt åsikter!! Berätta gärna vad du tyckt speciellt mycket om eller andra synpunkter. Vi börjar redan fundera på kommande projekt och idéer så berätta gärna vad du vill se mera av!


 

22.05.2015 kl. 19:32

En till nivå av trötthet

Trodde jag inte mera var SÅ otroligt trött eftersom inspelningarna för tillfället är slut och jag inte behöver tänka på allt som har med det att göra utan "bara" editera.

Fel. Fel. Fel.

Igår eftermiddag och kväll skrattade jag i princip åt allt. Som tur var, var jag inte ensam om att vara skratt-trött! Helt okej att vara trött på kvällen. Men idag på morgonen skrattade jag åt ungefär allt som sades på radion. Inte andades ut kraftigare, som ofta är gapskrattande när man är ensam, utan jag skrattade högt.

Inte bara tidigt på morgonen, utan det bara fortsatte. Så för tillfället är jag tydligen skratt-trött hela tiden! Väldigt lätt underhållen med andra ord!! Gapskrattade just åt mig själv i fågeldräkt... Avsnitt 17 av sommarlovsjulkalendern klipper jag för tillfället.


 

07.05.2015 kl. 12:21

Om kreativitet och jobb

Det är svårt att vara kreativ när man är stentrött har jag märkt.

Idag måste jag ta en akut chokladpaus på vägen hem. Och på tal om hem. Ofta säger folk, antagligen de med regelbundna jobb på nåt kontor (min fördom här) att man inte ska ta jobbet med sig hem. Det är naturligtvis annorlunda för folk med kontor, och de kan naturligtvis också ta jobbet med sig hem. Alla på olika sätt. (ööö antagligen gör väldigt många det) Men att delvis jobba i sitt hem ger det där med att ta med jobbet hem en helt ny betydelse just nu. 

För tillfället har jag så otroligt massa random saker i min lägenhet. Ett urval: en trampolin, en lövblåsare, drakar man flyger med, en docka, simmadrasser, en enhjuling, simplattor, mjölmaskar, gräshoppor, tennsoldater, koskällor, rotborstar... 

I morgon fortsätter inspelningarna för ett av projekten jag har på gång just nu, Sommarlovskalendern. Är lite blind för om våra idéer vi planerat fortfarande är bra. Självkritiken stiger i takt med tröttheten och samtidigt sjunker kreativiteten. Det är utmanande just nu. Och samtidigt är det charmen med att projektjobba! 

Ett steg i taget, hålla huvudet kallt, ta tupplurer, dricka mycket kaffe, äta choklad och lita på kompisen jag jobbar med! 


 

13.04.2015 kl. 22:35

hus av vass

Att bygga ett hus av vass är svårare än vi trodde.

Speciellt efter en lång jobbdag. Som dessutom ska hålla en stund och sen rasa.


 

09.04.2015 kl. 20:00

Honung och hår...

För solen naturligt gör håret ljusare och mer livfullt försökte jag fixa det själv. Om nu honung och olivolja ska fixa håret lite ljusare och gladare, så är det värt ett försök tänkte jag. 

Aj nej det var helt otroligt kletigt och oljigt! Väldigt mjukt blev håret, men ser nog inte någon skillnad. Sen läste jag att det syns först efter några gånger. Hmmm.. Fast jag kanske int måst sätta till olivolja om jag har rinnande honung? Fast då kan jag inte ha det och stå framme i rumstemperatur som det står att man ska göra på diverse bloggar.

Fast kanske det är den där rinnande honungen som inte är så bra? Men det har jag i skåpet så jag kör med det i alla fall. 

Tyvärr har jag varit inne hela dagen idag när det har varit perfekt citronväder. Men jag fick se på CIRKUS föreställning mellan mina jobbuppgifter!! Det vinner ungefär allt!

ps. inte för mycket absurda tips och tricks angående honung och hår. Jag tror antagligen på dem alla... (ok, shoot! Det kan bli underhållande!)


 

15.03.2015 kl. 19:45

Jäkla murphy!

Naturligtvis bestämmer sig min diskmaskin att få nåt fel 01.00 på natten.

Tjuta och ha ett väldigt skumt ljud. Efter att ha läst manualen och stirrat på vilken lampa som blinkar hur många gånger tror jag att felet är:

  • Avloppsmuffen är blockerad. Lösning: rengör avloppsmuffen (OCH VAR ÄR DEN DÅ!! Det står inte i instruktionsboken!) EDIT: Läste på finska och fattade vad det är. SUCK!

eller

  • Anslutningen av tömningsslangen är felaktig. Slangen kan vara snodd eller klämd. Lösning: Kontrollera att slangen är korrekt ansluten (slangen har säkert snoddat till sig av sig själv efter 2,5år...)

Eller det sista att översvämingsskyddet har aktiverats. Då ska man ringa sin lokala serviseavdelning.

Jag tror det är det första, för en viss lampa blinkade bara en gång. Och så var det paus och så blinkade den igen. MÖÖÖÖRGH!

Ja och min diskho är ungefär lika liten som en äggkopp så det är lite jobbigt att diska för hand. Och så har jag bjudit in en massa kompisar till mig på fredag för att fira min födelsedag tralla lalla laaaa!! 

Om jag inte fixar problemet får jag diska i duschen efter festen! Känns inte så vuxet, så skulle en plötslig åldersnoja komma sprutande så är läget under kontroll!


 

12.02.2015 kl. 01:33

Bra ord, synonymer

Diarré.
Synonym: rövflod.


 

04.02.2015 kl. 18:02
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011