Välkommen Spike!

Sven vilar nu och behöver inte längre anstränga sig. Istället välkomnar vi Spike! Det blev rivstart för Spike med veckoslutsäventyr i ödemarken kring Kiruna. 

Ajnej så strååålande! Och ett äventyrsskal skaffade jag också direkt åt Spike, så det inte blir krokodiltårar om jag klantar greppet slinter!

En annan strålande sak. Nu har jag äntligen en stegräknare i telefonen vilket har lett till vissa sena kvällspromenader för att jag insett att jag rör mig väldigt lite vissa dagar! Sitter bara och datoriserar och har en bild av att jag visst rör på mig helt tillräckligt varje dag. Hehhee...


 

15.04.2016 kl. 11:25

Svens efterträdare på väg!

Jag kan nu följa med hur Svens efterträdares resa till mig fortlöper. Inte ännu hos posten, vänta lite säger systemet.

Jag och sven väntar ivrigt!

Update:
18:51 försändelsen är i sorteringen.

"Transport av försändelsen har pågår. Uppskattad leveranstid 6.4.2016 senast kl. 16:00"


 

05.04.2016 kl. 17:45

Sista Arbistimmen

Idag hade jag sista Arbistimmen för våren. Har haft kurserna iPhone grunder, iPad grunder, sociala medier långsam takt och gör en webbsida med weebly. Bra kurs den där sista, titta vad jag lärde mig på den:

 

Alltså titta vad jag lärde ut för skillz åt de som var på kursen. Måste byta ut allt lorum ipsum blablabla efter att kursen tog slut. Det var det svåraste, men nu har jag skrivit något som jag kan ändra på.

Har aldrig förut dragit så här långa kurser, det var spännande, men svårt när folk var på så olika nivå. I början av augusti drar jag antagligen en kurs som heter ungefär "lär dig göra en bra videoansökan". Galet bra! Och kanske annat också, det är ännu oklart.


 

04.04.2016 kl. 23:55

Some nörd

Efter att facebook införde flera alternativ till like knappen kan jag inte sluta tycka något om en massa saker som folk postar på facebook. Det är så bra! 

I morse märkte jag att instagram har ändrat så att jag kan se hur många gånger videon jag postats har visats. Kommer inte nu ihåg hur många sekunder som ska spelas för att det ska räknas som att videon är sedd, men det är bra! 

Fast den bästa instagramnyheten var när det för en tid sedan ÄNTLIGEN blev möjligt att vara inloggad på flera konton samtidigt och smidigt byta mellan dem! HURRA! Under inställningar hittar du "add account" för att lägga till flera konton. UNDERBART!

Ja och faktumet att det går att häshtagga emojis, det är också guld!


 

25.02.2016 kl. 09:03

Dokumentär om naturdokumentär

Medan jag väntade på kvällens avsnitt av Bron började jag titta på en gammal naturdokumentär serie med David Attenborough.

När Bron tog slut bytte jag inte kanal. Sen förfasade jag mig över att jag tittar på en dokumentär om naturdokumentärer. En gammal david Attenborough sitter och berättar om hur tekniken gått framåt och olika saker de kunnat filma för att tekniken utvecklats under hans megalånga karriär. Plötsligt började han tala om flygbilder och hur de utveckaldes. Sen visades samma scen med hundhyenor som i grupp jagar nån slags antilop som jag hade tittat på någon timme tidigare. Samtidigt som han berättade hur revolutionerande det var och att de förstod hundhyenornas beteende och gruppjakt på ett sätt de inte fattat tidigare!

Fascinerande!

 

08.11.2015 kl. 23:43

Hönor i snöstorm

Temat och kanske namnet på min framtida metakonstutställning.
Har redan skapat flera konstverk med samma namn. 

Den första "Hönor i snöstorm" kommer att finnas på utställningen, har diskuterat ärendet med ägaren. Den finns alltså i en personlig samling. 

Mycket bra, mycket bra.


 

11.03.2015 kl. 23:27

Glädjedans över tomrum!

Glädjen när jag fattade att padding är det tomma utrymmet mellan innehållet och ramen! DÅ glädjedansade jag.

Jag tror det är på samma nivå som att lära sig "Hej" på vilket som helst främmande språk. Kan alltså säga hej på CSS.


 

 

 

 

07.01.2015 kl. 17:50

child theme

Jäkla koder. Som tur hjälper google. 

Jag gjorde kanske inte alla steg exakt som man borde. Men det kanske inte har nån skillnad om jag fick det att funka som jag vill? Så är det nog.


 

07.01.2015 kl. 14:25

Vad jag lärt mig 2015

Det känns som om jag kommer att lära mig en massa nytt det här året. Inom en massa olika kategorier och ämnen. 

Just nu lär jag mig om CSS kod. Eller att ändra i befintliga koder och hitta rätt vad jag ska ändra för att det ska bli som jag vill. Och så lärde jag mig att man i wordpress ska göra en child theme om man tänker ändra i css koden för att alla ens modifieringar ska följa med när det kommer nya uppdateringar till temat man använder.

Det går inte så snabbt som jag önskar och det är ofta väldigt frustrerande. Men däremot jublar jag högt när saker blir som jag vill efter att jag har ändrat nån kod! 

Ibland segerdansar jag också!


 

05.01.2015 kl. 13:48
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011