Motivation

Har varit brutalt grymt omotiverad av mitt jobbprojekt det här året. Det går långsamt. Har till och med hellre tvättat kläder än att börja jobba. Men ha!

Idag betalade jag hyra. Få saker motiverar så mycket som att se att kontot töms. Nu nattjobbar jag. För att jag kan och blev motiverad av det tomma kontot, hehe.


 

05.01.2017 kl. 01:03

Me Naiset

I december kunde en läsa om mitt vinterfönster i Me Naiset. SÅ ROLIGT! 

Fatta: Jag var i Me Naiset!!! LOL OMG WTF FTW

Läs och titta här


 

03.01.2017 kl. 17:26

2017 början av januari

Det blev januari 2017 och så kom det snö. Jag är glad! I största allmänhet ställer jag om mitt jobbande från att ha jobbat på BUU-klubben november och december till att nu igen jobba hemma. Jag blev snabbt van med att ha kolleger varje dag i två månader så nu är det lite tomt. Alla som jobbar med kolleger vet de där diskussionerna om vad det ska ätas till lunch, när lunchen ska ätas, kommer nån med efter kaffe, titta på youtube klipp, godispaus i någons rum, dåliga skämt och så vidare. 

Den största utmaningen med att jobba hemma för mej är att äta regelbundet. Att laga mat hör inte till mina stora intressen i livet. Tycker däremot om att äta! För att motivera mig både till att äta mer regelbundet och att inte bli helt stillasittande här hemma anmälde jag mig till Helsinki City Run 13.5. Det är halvmaraton.

Så nu ska det springas och ätas! 


 

03.01.2017 kl. 14:04

Fjällräven Polar veckoslutsresa

Förra veckoslutet flög jag till Kiruna och deltog i ett intensivt veckoslut i Fjällräven Polars regi. Det var en mediaresa där jag bland annat fick köra motorkälke, övernatta i ödemarken och träffa deltagarna i Fjällräven Polar i deras sista läger, själv köra hundsläde några timmar, äta massa god mat och tala och hänga med trevliga och roliga personer! 

Skriver en grej om Fjällräven Polar till Partioaittas 365 tidning.

 

Johan Skullman berättar om Polar, utrustning och svarar på frågor.


 

15.04.2016 kl. 11:32

Välkommen Spike!

Sven vilar nu och behöver inte längre anstränga sig. Istället välkomnar vi Spike! Det blev rivstart för Spike med veckoslutsäventyr i ödemarken kring Kiruna. 

Ajnej så strååålande! Och ett äventyrsskal skaffade jag också direkt åt Spike, så det inte blir krokodiltårar om jag klantar greppet slinter!

En annan strålande sak. Nu har jag äntligen en stegräknare i telefonen vilket har lett till vissa sena kvällspromenader för att jag insett att jag rör mig väldigt lite vissa dagar! Sitter bara och datoriserar och har en bild av att jag visst rör på mig helt tillräckligt varje dag. Hehhee...


 

15.04.2016 kl. 11:25

Tack för allt Sven!

Tack Sven ännu en gång för alla år. Och tack för att du gav vidare all din kunskap (eller i alla fall det nästan allt). Nu får du vila och Spike tar över. Välkommen Spike!


 

07.04.2016 kl. 00:38

Skånska

Jag har lyssnat så mycket på Ja, jaja podcast så allt jag läser är på skånska. På facebook presenterar de sin pod så här:

"Felicia Jackson och Elinor Svensson, två genier och komiker som i ett snart förlegat format pratar om saker ni kan relatera till. Könlöst men fittigt."

Underhållande eftersom jag inte alls kan härma skånska om jag sku öppna munnen. (Jepp har testat. Förlåt alla fast ingen hörde!) Men i mitt huvud låter allt jag läser just nu som om Felicia och Elinor sku säga det. Lyssna på den!

Och hur hittade jag Ja, jaja podcast undrar kanske någon? Ok, ingen, men berättar i alla fall. Lyssnar på Magnus och Peppes podcast och de var en gång med i Bra snack så jag lyssnade på det avsnittet. Sen blev Bra snack min nya favorit tills en dag när jag lyssnade på Bra Snack avsnittet där Felicia Jackson och Elinor Svensson var gäster. Nu är Ja, jaja podcast min nya favorit. Speciellt på söndagar.

Lyssnar fortfarande alltså på alla de här. Och på Projekt framgång och Ted & Kaj.


 

05.04.2016 kl. 21:07

Svens efterträdare på väg!

Jag kan nu följa med hur Svens efterträdares resa till mig fortlöper. Inte ännu hos posten, vänta lite säger systemet.

Jag och sven väntar ivrigt!

Update:
18:51 försändelsen är i sorteringen.

"Transport av försändelsen har pågår. Uppskattad leveranstid 6.4.2016 senast kl. 16:00"


 

05.04.2016 kl. 17:45

Sista Arbistimmen

Idag hade jag sista Arbistimmen för våren. Har haft kurserna iPhone grunder, iPad grunder, sociala medier långsam takt och gör en webbsida med weebly. Bra kurs den där sista, titta vad jag lärde mig på den:

 

Alltså titta vad jag lärde ut för skillz åt de som var på kursen. Måste byta ut allt lorum ipsum blablabla efter att kursen tog slut. Det var det svåraste, men nu har jag skrivit något som jag kan ändra på.

Har aldrig förut dragit så här långa kurser, det var spännande, men svårt när folk var på så olika nivå. I början av augusti drar jag antagligen en kurs som heter ungefär "lär dig göra en bra videoansökan". Galet bra! Och kanske annat också, det är ännu oklart.


 

04.04.2016 kl. 23:55

Äventyret närmar sig!

Nästa veckoslut blir det vinteräventyr i Sverige! Efter att jag deltagit i Fjällräven Polar tävlingen, deltagit i andra chansen, tagit mig till final där och sedan slutat på andra plats och missat hela polarexpeditionen så är jag nu på väg på en kortare version. 

Jag får åka hundsläde, SÅ TUFFT!! Och sova ute i tält eller under bar himmel och träffa expeditionsdeltagarna och annat folk. Jag kommer dessutom att skriva en grej om Fjällräven Polar till Partioaittas 365 tidning! 

Idag var jag efter lite kläder och en ryggsäck för äventyret från Fjällrävens kontor i Finland. Det närmar sig! SÅ ROLIGT!!

 

A photo posted by Lisa Gerkman (@lisagerkman) on

 

Följ mig på instagram, kommer att uppdatera där under äventyrets gång! Och före, naturligtvis. @lisagerkman 


ps. det här är inte ett aprilskämt. Har slutat med aprilskämt på internet efter att jag för ett par år sen av misstag skickade viagrareklam åt nästan 2000 finlandssvenskar. Majoriteten män. Majoriteten gamla män. Vi kan kalla det aprilskämtet som steg till oanade höjder. Hups!
01.04.2016 kl. 11:18
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011