Tack Sven!

Sven, min vän, har blivit gammal och seg. Vardagliga rutiner är ansträngande och tar ibland mycket längre tid än tidigare. Att göra flera saker samtidigt blir ibland för mycket för Sven. Han kämpar inte mera utan ger oftare upp i sådana situationer. Livsgnistan är inte så stark längre. Kanske jag kräver för mycket av dig Sven? Jag vet ju att du inte är en ungdom längre, men seg och tålig som få!

Tillsammans har vi varit på många äventyr. Du har hjälpt mig att hitta till nya platser, hjälpt mig att hålla kontakt med nya och gamla kompisar och förevigat otaliga situationer. Allt från fest och roligheter till cirka en miljon selfien. I början behandlade jag dig med silkesvantar, höjde hela din existens på en pidestal. Det var en magisk tid. Sen, som det mesta, så blev det vardag. Vi vande oss vid varandra. Jag lärde mig att du tål mer än jag trodde. Utan problem har du landat på bord, golv, stigar och asfalt utan att gå i bitar. Ofta har du balanserat på diverse bergskanter och elskåp med stor framgång. En kort tid levde du livet högt uppe i ändan på selfie pinnen. Du var tåligare än den.

Sven du är en bra typ! Tack för all din hjälp och ditt sällskap under alla år. Jag förstår att du är trött och vill vila oftare än tidigare. Jag respekterar det och snart får du vila för alltid. Jag har en sista önskan. Kan du dela med dig all info och kunskap du har till din nästa? Eller i alla fall största delen? 

Tack Sven!


 

31.03.2016 kl. 23:36

Löpning

Plötsligt (eller på grund av vårvädret?) har jag börjat springa oftare igen. Och bara för att jag tidigare har sprungit maraton och sprungit flera gånger i veckan och massa kilometrar betyder det inte att jag gör det hela tiden.

Januari 2016
Jag sprang två gånger

Februari 2016
Jag sprang två gånger

Mars 2016
Har sprungit 6 gånger.

Eftersom jag inte har sprungit regelbundet på länge kan jag berätta att det oftast känns långsamt, tungt och trist för att jag blir trött så fort. Väldigt störande. Visserligen har jag ju gjort annat som inte min träningsapp vet om, men själva springandet blir inte bättre av att inte springa. (Blir inte heller starkare om jag inte tränar styrka.)

Jag är inte löpmässigt tillbaka till ruta ett, men är väldigt långt i från min tidigare löpform. Bara att fortsätta. Skorna på, ut genom dörren. Igen och igen och igen!

Lite siffror för intresseklubben. I augusti 2015 sprang jag maraton och i maj 2015 jobbade jag hela månaden ungefär dygnet runt, eller så känndes det. Undrar när jag egentligen sprang. Inte helt by the book maratonträning har jag på känn, hehhee!


 

28.03.2016 kl. 19:51

Maraton och gummibjörnar?

Råkade på en lista, 25 great snacks for runners. Motsvarande listor ser man lite nu och då. När jag tränade aktivt för olika lopp läste jag oftare diverse listor. Scrollade igenom den här och på plats 22 står det gummibjörnar!!

Gummibjörnar! Nallekarkkin! Haribos gummibjörnar, det är guld! Jag får ju nästan lust att anmäla mig till ett maratonlopp bara för att jag ska få uppleva glädjen att vid välvalda kilometrar äta nallekarkkin! 


 

23.03.2016 kl. 01:13

Vad har jag gjort?

 

Suttit hemma, suttit stilla.

Tryckt på gilla.

 

Tänkt på människor, tänkt på öden.

Den är där. Döden.

 

Fördomar och aggressivt prat.

Folk flyr, har inte mat.

 

Många hjälper. Mycket och mera.

Suttit hemma, suttit stilla.

 

Var en kompis, donera prylar.

Bortförklaringar, jag yrar.

 

Var dig själv, hjälp med något.

Suttit hemma, suttit stilla.

 

Ser mig i spegeln, jag tittar tillbaka.

Suttit hemma, suttit stilla.

 

Ännu en link.

Jag trycker gilla.

 

 


 

10.03.2016 kl. 10:49

Some nörd

Efter att facebook införde flera alternativ till like knappen kan jag inte sluta tycka något om en massa saker som folk postar på facebook. Det är så bra! 

I morse märkte jag att instagram har ändrat så att jag kan se hur många gånger videon jag postats har visats. Kommer inte nu ihåg hur många sekunder som ska spelas för att det ska räknas som att videon är sedd, men det är bra! 

Fast den bästa instagramnyheten var när det för en tid sedan ÄNTLIGEN blev möjligt att vara inloggad på flera konton samtidigt och smidigt byta mellan dem! HURRA! Under inställningar hittar du "add account" för att lägga till flera konton. UNDERBART!

Ja och faktumet att det går att häshtagga emojis, det är också guld!


 

25.02.2016 kl. 09:03

Äventyrsstrumpor

Med tanke på att jag avskyr vanliga strumpor och allt vad det innebär med att tvätta, hänga upp och hitta två par strumpor som känns likadana att ha på sig så kan jag nästan inte få nog av specialstrumpor.

Idag använde jag ett av mina två födelsedagspresentkort. Eftersom jag har fått presentkort till födelsedag är det perfekt att unna sig något bra som jag behöver och har funderat på! Det blev ett par bra äventyrsstrumpor. Semitjocka. DE ÄR SÅ SKÖNA! Och bra. Har haft likadana tidigare, men de finns inte mer. Använde dem tills de i princip föll i bitar. Köpte också en äventyrssked! Hurra hurra!

Och eftersom jag är på väg på äventyr så är det okej att kolla om det finns erbjudanden på underställ i någon butik eftersom ett par kalsonger har hål på flera ställen. Jag hittade ett på erbjudande! Hurra hurra! Hittade dessutom strumpor på barnavdelningen som passar mig. JESS! Och en barn storleks buff på rea. Jag har så litet huvud och smal hals, så de större buffar känns slattriga. Ööö, slattrigheten kan ju ha att göra med att de används ganska länge ren.

Förra årets bästa strumpköp var ett par Sealskinnz strumpor. Så bra! De har varit i flitig användning när jag seglar. Fast fötterna blir våta så hålls de varma i sealskinnzen. GULD! Ja och så alla merionull strumpor i olika tjocklekar. Och springstrumpor. 

Nåjoo. Strumpor schmumpor. Är det möjligt går jag helst barfota!


 

25.02.2016 kl. 00:05

En bra dag!

Igår var det en bra dag! Idag är det en bra dag!

Hela den här veckan har varit bra! Jag har flow nu. Alltid vet jag inte om mina idéer blir till något, om mina tusen förfrågningar per mail i slutändan leder till jobb. Men känslan när en skriver mail och skickar på måndag förmiddag och det redan någon timme senare rinner in svar med följdfrågor! GRYMT BRA FIILIS!

Och sen ett annat projekt. Planering, inspelning och klipp knix-knax i snabb takt för videon behövdes snabbt. Och de var nöjda! Då är jag nöjd!

Förra lördagen var det stundvis inte lika brutalt bra fiilis. Det var final i fjällräven polar tävlingen. Det var spännande och jag var nervös hela förra veckan och det slutade med en "väldigt trevlig" andra plats. Inte roligt att vara tvåan. Nåh, det om det. Den saken har nu varit och farit. Ännu ett TACK åt alla som röstat stöttat och gillat och delat och allt under den tävlingen!! Ni är alla DIAMANTBRA! Och helt tomhänt gick jag inte ut ur det här.

Slutsats? 
Bra saker händer åt bra typer. Jag är en bra typ!


 

19.02.2016 kl. 12:00

Kreativitet är status?

Jag tänkte skriva om mina åsikter om kreativitet som egentligen inte uppskattas. Om hur svårt det ibland är att vara kreativ. Om hur jag ibland önskar att jag sku jobba vid löpande bandet i margarinfabriken som Kalle Anka. 

Men jag har inte lust med det just nu. Egentligen vet jag inget bättre än när det är dags att brainstorma och hitta på nya idéer. Då är allt möjligt. När det brainstormas är det inte tillåtet att säga nej och minsta lilla halvfärdiga tanke ska släppas lös. Eller bara ett ord. 

Men just nu orkar jag varken formulera de tankarna eller vara kreativ. Rekommenderar istället ett gammalt TED Talk, "Do schools kill creativity?". 

Har du inte sett det? Titta.
Har du sett det? Titta igen.


 

10.02.2016 kl. 18:31

Jag är i FINAL!

Igår fick jag meddelande av Fjällräven att jag är i FINAL i polartävlingen!! 

HURRA! 

Finalen går av stapeln på lördag. Vi är fem finalister som tävlar om en plats i Fjällräven Polar expeditionen. Det avgörs genom en frågesport. 10 frågor med olika poängnivås svarsalternativ. Den med mest poäng vinner platsen!

Spännande? JA.
Nervöst? JA.
Ivrig? JA.

Hur det än går i finalen så är det i alla fall min födelsedag på lördag! Antingen blir det fest eller superfest! SÅ. SPÄNNANDE.


 

09.02.2016 kl. 12:04

Ringar och trapets

Idag kom jag på att jag vill ha ringar i taket. Eventuellt också en trapets. Men ringar framför allt! Vet inte varför jag tänkt att det är något folk bara skaffar åt barn. Kanske för att folk har barn. Eller så vill föräldrarna själva hänga och barnen är bara en ursäkt. Så där som när folk beställer Kalle Anka åt det nyfödda barnet! HUR har jag tänkt så trist. Inte så, bra att jag insåg mitt misstag!

Ringar i taket! 

Se det här som min nästhögsta önskan för tillfället. (Om någon missat är min högsta önskan just nu att vinna den sista platsen i fjällräven polar expeditionen)


 

04.02.2016 kl. 23:40
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011