Kaos och stentrött

En dag i taget. Håll huvudet kallt. 

Idag är det editeringsdag. Sitter hemma i mitt kaos och stirrar på min skärm. Organiserar filer och editerar. Ignorerar medvetet glassplitter, rekvisitahögar och smutsig disk omkring mig.

Om 18 dagar börjar serien. I morgon ska trailerna vara klar. 

Vi har fyra inspelningsdagar kvar, 8 avsnitt. 12 avsnitt är redan på burk. Om mindre än en månad har vi klippt och levererat allt.


 

23.04.2015 kl. 11:06

Ring Mamma!

Mamma och jag brukar gå på lunch en gång i månaden. Eller vi strävar efter att gå minst en gång i månaden men det lyckas inte alltid. Som nu när jag plötsligt jobbar galet mycket. Men vi får ta igen det senare!

Igår hann och hade jag ork att ringa mamma när jag cyklade hem från Böle och berättade vad som händer och hur det är med mig. "Du låter trött men nöjd och glad" sa mamma. Så är det! 


 

16.04.2015 kl. 11:12

Klippdag

Idag sitter jag hemma och klipper. Med ryggen vänd mot resten av rummet försöker jag ignorera kaoset som råder. Ofta har jag ett kreativt kaos. Så är det inte just nu, det är mest bara kaos. 

Blev absurt stel i ryggen av att sova en lite längre natt i min egen säng. Förutom klippadet måst jag tvätta lite kläder mellan varven. I vissa kategorier har jag inget rent, till exempel underkläder och byxor. 


 

16.04.2015 kl. 11:07

Om kreativitet och jobb

Det är svårt att vara kreativ när man är stentrött har jag märkt.

Idag måste jag ta en akut chokladpaus på vägen hem. Och på tal om hem. Ofta säger folk, antagligen de med regelbundna jobb på nåt kontor (min fördom här) att man inte ska ta jobbet med sig hem. Det är naturligtvis annorlunda för folk med kontor, och de kan naturligtvis också ta jobbet med sig hem. Alla på olika sätt. (ööö antagligen gör väldigt många det) Men att delvis jobba i sitt hem ger det där med att ta med jobbet hem en helt ny betydelse just nu. 

För tillfället har jag så otroligt massa random saker i min lägenhet. Ett urval: en trampolin, en lövblåsare, drakar man flyger med, en docka, simmadrasser, en enhjuling, simplattor, mjölmaskar, gräshoppor, tennsoldater, koskällor, rotborstar... 

I morgon fortsätter inspelningarna för ett av projekten jag har på gång just nu, Sommarlovskalendern. Är lite blind för om våra idéer vi planerat fortfarande är bra. Självkritiken stiger i takt med tröttheten och samtidigt sjunker kreativiteten. Det är utmanande just nu. Och samtidigt är det charmen med att projektjobba! 

Ett steg i taget, hålla huvudet kallt, ta tupplurer, dricka mycket kaffe, äta choklad och lita på kompisen jag jobbar med! 


 

13.04.2015 kl. 22:35

Koll eller nollkoll?

Försöker hålla huvudet kallt och komma ihåg allt till alla projekt. Det är mail, bilar, tidtabeller, rekvisita, inspelningsdagar, teknik, logistik, mat...

I dag på morgonen var fiilisen att jag inte har koll på någonting alls. Det är som tur inte sant. Sen insåg jag att det inte finns rena kalsare i skåpet. Inte heller bikinibyxor. Hittade ett par gamla missformade bikinibyxor. De funkar idag. Kanske jag kan köpa några nya par samtidigt som jag skaffar sista rekvisitan för i morgon. Från en bensis. Eller Faunatar. Aah, ska som tur också till matbutiken. 

Nu ska jag fortsätta synka bild och ljud. Titta på mitt eget fejs. Lyssna på mina egna juttun. 


 

13.04.2015 kl. 12:45

hus av vass

Att bygga ett hus av vass är svårare än vi trodde.

Speciellt efter en lång jobbdag. Som dessutom ska hålla en stund och sen rasa.


 

09.04.2015 kl. 20:00

Att maila

Pia skriver om att maila! Exakt det jag har hållit på med idag. Och den närmaste tiden. Måste passa sig för att hålla koll på alla frågor i alla mail. Både de jag själv ska svara på och egna följdfrågor i olika mail.

Att så.


 

07.04.2015 kl. 19:36

Den officiella outfiten

Dagens jobb går ut på att skriva listor, maila folk och leta fram bilder. Kolla att vi faktiskt har alla trådar i händerna vi ska ha.

Dagen till ära satt jag på mig en vit skjorta. Känner mig mer "kontorig" då. NÅNEJ! Den riktiga orsaken är att det är olika inspelningar typ hela resten av månaden och jag sparar mina svarta kläder så jag slipper tvätta.


 

01.04.2015 kl. 11:57

Listor och skuttande kor

Idag har jag skrivit listor. Rekvisitalistor. Och googlat. Och där emellan försökt hitta på roliga grejer.

Och det här var inte de sista listorna och uträkningarna jag kommer att göra den här våren. Mest njuter jag av när jag kan skutta omkring huvudlöst som en ko en solig sommardag på en äng (skuttar kor??) men det är inte möjligt att skutta huvudlöst medan man planerar hur man ska få det skuttiga att gå ihop praktiskt. 

Nu är jag tom i huvudet. I morgon är det 1 april och jag tänkte inte upprepa förra årets 1 april skämt som gick lite snett. Skickade ett e-post nyhetsbrev i en förening med hög medelålder och majoriteten män. Länken efter aprilskämtets text gick av misstag till en sida som säljer viagra. Bra fiilis där! Och det var "bara" 1500 mottagare på listan...


 

31.03.2015 kl. 20:09

Konstgalleri på kommande

På sidan om våra diamantbra idéer till vårt jobb, så planerar jag och Nina en kommande gemensam konstutställning.

I början av juni. I Mjölkbutiken. Det blir awesome!! 


 

31.03.2015 kl. 11:26
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011