Cow photobombs horse - GULD!

 

 

Gjorde research för ett projekt för några veckor sen. Tror vi googlade hästselfie och råkade på den här guldklimpen!


 

25.03.2015 kl. 09:13

Morgonlöpning

Någon gång tidigare har jag försökt mig på det där med att springa på morgonen. Oftast har det slutat med att jag stängt av väckarklockan och nöjt somnat om. Kan rekommendera, det är väldigt skönt!

Idag steg jag första gången upp för att faktiskt sticka ut och springa klockan 07 på morgonen. Det sku inte ha lyckats om jag inte sku ha vetat att min kompis väntar vid snägären. Har man bestämt träff med en kompis så sticker man iväg! 

Hade alla kläder brevid sängen, så det var bara att dra kalsongerna på mig och sticka ut. Ren när jag kom ut genom dörren var det helt okej. Det var ju ljust ute. Vi var båda otroligt trötta i benen, men vi var ute på morgonen i alla fall!!! 

Efter att jag duschat måste jag ta en liten kort tupplur före jag åt och stack iväg på jobbmöte. Fast det här var lyckat blir det nog inte någon vana för mig. Hatten av åt alla som springer på morgonen när det är mörkt... 


 

24.03.2015 kl. 13:29

Honung och hår, uppdatering

Blev så trött igår kväll så jag bestämde mig för att sova med hela honungshärdellen på skallen.

Det måste vara effektivare om det verkar längre!? Nå tja. Ser ingen skillnar fortfarande, men positivt är att håret inte föll av eller förblev i ett absurt trassel. Hurra! Duschade btw helt normalt. Vilket betyder varmt vatten och schampo. Inget absurt där.

Eftersom jag har möjlighet kör jag citron-metoden nu på eftermiddagen. Ska sätta mig utanför min lägenhet med citron i håret, kaffe i koppen och läsa barnböcker i research syfte! OUJEAH!


 

19.03.2015 kl. 14:06

Honung i håret del 2...

Inte kan jag ju ge upp efter ett försök med den här honungshistorien. Läste lite fler bloggar och random sidor med tips om ämnet. Eftersom största delen av dem var helt random så kan jag inte lita på någon så där bara. Dessutom skrevs det ofta att allas hår är olika och blablabla.

Jag gjorde en djup analys av situationen, mitt tidigare försök, proportioner i blandningen och vilka tips som kan tänkas vara bra för just mitt hår. (IRONI)

 

Vad som egentligen hände:

 • tog honungsburken i vacker hand, flytande honung
 • klämde ut honungskorvar på olika ställen i hårbottnet, flyttade benan lite på måfå med fingret, det kändes nästan proffsigt
 • tänkte tanken att det här kan skita sig
 • klämde ut en ordentlig mängd honung på håret. Så där som man sätter chokladsås på en glassportion ungefär
 • dags att: "massera in det i håret"
 • FAIL
 • tänkte att det kanske på riktigt skiter sig ordentligt
 • KLADD 
 • fattade varför man ska blanda med olivolja, lättare att massera in i håret
 • tipset: "kamma genom gåret för jämnare spridning" var väldigt omöjligt att ens tänka på att göra
 • gick efter olivoljan och hällde lite olja direkt i håret
 • tvättade händerna för jag måste ta en bild
 • honungen höll på att torka, hade läst att man inte ska låta det hända. Verkade som ett verkligt viktigt tips!
 • satt mera honung och olivolja i håret för att fixa det fuktigt igen
 • tänkte: synd om jag måst klippa bort allt när det äntligen börjat få lite längd igen
 • det blev lite smidigare, satt ännu lite mera honung i håret
 • snurrade in håret i plastfolie och drog på mig två mössor 
 • nu väntar jag

 

Om urtvättandet har jag naturligtvis också läst tips. Någon säger att olja ska sköjlas ur med kallt vatten, en annan att honung bäst sköljs ur med varmt vatten. Ska håret bli färgat så använd inte shampo på några dagar. Och nån annan säger att honungen (eller var det nu oljan) försvinner ordentligt ur håret först när man shamponerar det några gånger. Och använder man shampo ska man sätta det direkt på geggan inte sköjla först. Eller så ska man bara skölja. 

Hur jag än gör blir det alltså både rätt och fel! Alltså kan jag köra på fiilis! Om det blir färgat har jag ingen aning om. 


 

18.03.2015 kl. 23:47

Jag kan själv. inte.

När jag var liten bad jag om hjälp med att hyvla ostskivor. Jag ville att de sku vara perfekta, men tyckte att jag inte kunde det själv. Mina äldre bröder hjälpte mig naturligtvis med stor iver och sprudlande glädje! (IRONI)

Igår fick min diskmaskin fel. Den tar tydligen inte in vatten lyckades jag klura ut med hjälp av antalet ljudsignaler och blinkade kontrollampor. Nån annan skulle antagligen snabbare än snabbt ringt efter hjälp. Jag försökte först allt det man kan göra själv, alltså putsa alla filter och så vidare. Sen hann jag inte mera före jag måste på ett möte.

Min nästa tanke var att jag ska bli rörmokare. Då sku jag kunna fixa det själv. Googlade lite. Långa utbildningar. Kanske det finns nån kurs på Arbis? Det hittade jag inte, men läste en massa andra kursbeskrivningar. Kanske grundkurs i danska sku vara något!? Fast det där med diskmaskinen blir ju inte lättare fast jag kan lite danska. Tror jag. 


 

18.03.2015 kl. 18:44

Många projekt

Har många jobbprojekt på gång. Ett är i gång, mitt i smeten med många delar som ska passa ihop. Ett är on-hold, väntar på finansieringsbesked. För ett har brainstormingen lite startat. Ett är en relativt lös idé som väntar på att hinna brainas och utvecklas. Och ett projekt är diamantbra!!

Det sista projektet har brainstormats en första runda och fått feedbacken: "Det där är helt ljuuuuvligt!" "Ni borde pitcha den för hela norden, hela världen. Det här sku kunna bli en internationell succé."

Glad onsdag!


 

18.03.2015 kl. 18:14

Honung och hår...

För solen naturligt gör håret ljusare och mer livfullt försökte jag fixa det själv. Om nu honung och olivolja ska fixa håret lite ljusare och gladare, så är det värt ett försök tänkte jag. 

Aj nej det var helt otroligt kletigt och oljigt! Väldigt mjukt blev håret, men ser nog inte någon skillnad. Sen läste jag att det syns först efter några gånger. Hmmm.. Fast jag kanske int måst sätta till olivolja om jag har rinnande honung? Fast då kan jag inte ha det och stå framme i rumstemperatur som det står att man ska göra på diverse bloggar.

Fast kanske det är den där rinnande honungen som inte är så bra? Men det har jag i skåpet så jag kör med det i alla fall. 

Tyvärr har jag varit inne hela dagen idag när det har varit perfekt citronväder. Men jag fick se på CIRKUS föreställning mellan mina jobbuppgifter!! Det vinner ungefär allt!

ps. inte för mycket absurda tips och tricks angående honung och hår. Jag tror antagligen på dem alla... (ok, shoot! Det kan bli underhållande!)


 

15.03.2015 kl. 19:45

Hönor i snöstorm

Temat och kanske namnet på min framtida metakonstutställning.
Har redan skapat flera konstverk med samma namn. 

Den första "Hönor i snöstorm" kommer att finnas på utställningen, har diskuterat ärendet med ägaren. Den finns alltså i en personlig samling. 

Mycket bra, mycket bra.


 

11.03.2015 kl. 23:27

Kommande utställning

Mitt i jobbdagen efter att vi fotat Raka Bananers konsert, mailat hit och dit, nästan svultit före vi fått i oss lunch, ätit lunch och mitt i arbetet med en kommande pitch hann både jag och Nina berätta åt varandra om våra kommande konstutställningar vi sku villa ha. 

Tror min utställning sku kunna kallas för metakonst. Eller en del av den. Fast jag är inte helt stensäker på den saken. Nåjoo. Det var ett några minuters avbrott under arbetsdagen.

Alla konstverk har inte skapats. Ännu.


 

10.03.2015 kl. 23:02

Variation är en vinnare

För en tid sen flyttade jag min säng. I en etta har man snabbt flyttat omkring sängen så den stått på alla ställen. Det känns som om jag haft den på alla ställen nu.

Och ATT jag blev nöjd när jag igår kväll kom på att ladda och sätta kaffekokaren på ett annat ställe i köket. "Ett annat ställe" är precis brevid huvudändan av min säng!! Så när jag vaknade sträckte jag upp en hand och tryckte igång kokaren.

DET BLIR MAN GLAD AV! Sen drack jag kaffe i sängen. Dessutom utan att spilla!


 

10.03.2015 kl. 22:37
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011