Kontorsarbetaren

Ibland när jag behöver vara effektiv, eller bryta hemma slattrigheten, sätter jag på en kavaj och lajvar kontorsarbetare på ett kontor med strikt klädkod. Brukar dock strunta i vad jag har på mig från midjan neråt. Ibland är det kavaj och långkalsonger. Ibland kavaj och simshorts eller kavaj och brutalt söndriga jeans. Naturligtvis har också kombon kavaj utan byxor förekommit!

Idag blev det en kavajdag. Pyjamasblus, kvaj och ett par random sladdriga shorts. Tog dessutom sadelgrunkan att sitta på. Har tittat mycket på Suits de senaste veckorna så snart klär jag mig säkert i kostym med väst eller nåt. Sku jag ha råd sku jag naturligtvis köpa en skräddarsydd kostym för minst 5000 euro för att göra lajven perfekt. Kommer inte att ta efter kvinnornas klädstil från den serien eftersom jag inte tror att det går att klättra i träd i pennkjol.


 

04.02.2016 kl. 11:42

KÖR MED SMÖR!

Scrollade igenom någons blogginlägg om vilket margarin man ska välja och tips på vad man ska tänka på när man väljer margarin. 

Jag har och så ett tips: 

KÖR MED SMÖR!

Sådär. Det är min åsikt.


 

03.02.2016 kl. 13:50

fyra till två

Drömmen lever! 

På måndag morgon var jag på fjärde plats i polartävlingen. På måndag kväll var jag på andra plats! HURRA! Så glad över alla som delade linken på olika ställen och alla som röstat på mig! Röstandet tar slut på morgonen den 8.2. Det är mindre än en vecka kvar och mitt mål är att hållas i top trean och på så sätt komma till final!

En tre veckor lång instagram tävling känns som ett maratonlopp. Oändligt långt. Kilometer 30 har passerats. En ger inte upp mera. En tar sig i mål. Bara att bita ihop och sätta den ena foten framför den andra. Fortsätta vara positiv, köra mitt eget race och sikta på målet och alla andra typiska motivationsord. 


 

02.02.2016 kl. 19:37

Ratatas klädutmaning

Vad gör du för att hålla dig varm under vintern?

Jag är den där typen som klär sig praktiskt och jag var så ivrig när det blev -20 grader och kallare så jag hade ofta för mycket kläder på mig i förhållande till vad jag gjorde. En tillräckligt varm pipo och skor är guld.


Vad är din filosofi vad gällande kläder?

Om man kan klättra i träd är en outfit bra.
Kan man det inte är den obra.


Vad har du på dig på bilden?

Min hemma kostym! Världens skönaste byxor, mamma avskyr dem djupt, och "spökhupparen" som tidigare ägdes av en kompis.


Hur piffar du upp din look?

Hela och rena kläder kombinerat med bra hållning och ett stort leende!


 

02.02.2016 kl. 16:40

Jag behöver hjälp!

Vaknade och gjorde vad jag alltid gör efter att jag satt igång kaffekokaren. Kollade läget på some. Och speciellt instagram. Och ännu mera exakt hur det går för mig i polartävlingen.

Det hade kommit ett till tävlingsbidrag. Vad jag har fasat för. En superinstagrammare med över 21tusen föjlare. Hon kom direkt in på plats ett i Finland. Vilket betyder att jag föll ner till plats fyra.

Tre stycken kommer till final på basen av röstmängd. Två till väljs av en jury. För att säkert ta mig till final gäller det att kämpa om flera likes. I skrivande stund leder personen på tredje plats mig med 40 likes. 

Gör dagens goda gärning! Gilla den här instavideon för att ge mig din röst för att jag ska komma närmare drömmen att delta i ett 300 kilometer långt vinteräventyr med hundsläde. Start från Signaldalen i norra Norge till Jukkasjärvi i norra Sverige.

TACK TUSEN!

EDIT: just nu 27 röster till tredje platsen!

 

A video posted by Lisa Gerkman (@lisagerkman) on

01.02.2016 kl. 12:41

På tal om frilanslivet

Börjar nu, 20:40 dagens andra arbetspass. På dagen filmade jag Exaudion föreställning Trädgården. Väldigt bra! Kommer att återuppleva konserten när jag klipper den, det blir så. Just där och då kan jag inte ta åt mig och uppleva fullt ut eftersom jag jobbar.

När jag kom hem märkte jag en enorm hunger. Lagade brutalt mycket mat för en person (viket betyder att jag inte behöver fundera på den saken på flera dagar!) och åt. Läste till och med tidningen som jag tillfälligt får. Jag blev stentrött! Måste vila lite på maten. Eller lite och lite det blev en tretimmars tupplur.

Nu ska jag förbereda det sista inför morgondagens kurs jag ska dra på Arbis. iPhone grunder, långsam takt. Det är min första kurs jag drar. Spännande, lite absurt och roligt hoppas jag. 


 

31.01.2016 kl. 20:31

Frilanslivet

Läste en text av Anna Blom där hon skriver om frilanslivet. 
Frilanslivet är både djup ångest och eufori.

Känner väldigt bra igen den emotionella berg- och dalbanan hon beskriver:

"En sömnlös natt kan följas av en euforisk dag. Den snabbare kommunikationen har ökat takten på känslosvallet. Det kan komma ett mail med ett avslag den ena sekunden, och ett sms om ett jobberbjudande i nästa. Jag försöker ta det med jämnmod; rikedom och fattigdom är ändå relativt. Eftersom vi kan ägna oss åt kreativa yrken överhuvudtaget lever vi redan i ett privilegierat samhälle."

En annan sak är den tomma känsla när ett projekt är slut. Vissa arbetsperioder väldigt intensiva. Är totalt inne i ett projekt och sen när det tar slut kommer tomheten. Jag har lärt mig att det kommer en tomhetskänsla. Först är det en lättnad att projektet är över. Glädje. High-five. Sen i något skede kommer en tomhet. Inte alltid, men nästan alltid. Och klassikern. Den kreativa processen, som man lär sig hata och älska.

 

 

31.01.2016 kl. 20:00

Söndag

Kaffekokaren. Det var det första jag gjorde. Idag igen. Har utvecklat en talang att hälla kaffe i muggen utan att titta in i den men ändå inte hälla för mycket. Och en skvätt mjölk i. Ibland blir det ända upp till kanten. Har blivit bättre på att inte spilla kaffe i sängen när muggen är full.

Vänder mig på mage och sträcker mig efter kaffekoppen som står ovanför mitt huvud. Har utvecklat en talang att ligga på mage och dricka kaffe. Jag vet att det är söndag. Det är lugnt på min gata. Jag vet. För det är söndag. Dricker nästan två muggar kaffe. Det sista blir ofta kvar. Svalnar i muggen. Stiger upp och drar upp gardinerna. Står och stirrar ut genom fönstret. Det är lugnt. Det är söndag.


 

31.01.2016 kl. 09:41

GULD!

De här typerna är GULD! Parodi på Circle of life (Virtual life) från Lejonkungen. Deras parodi på Adeles Hello är också bra!

29.01.2016 kl. 12:40

Dagens viktiga gif


 

28.01.2016 kl. 10:25
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011