Bortglömda vinterrutiner

Jag har glömt bort mina vinterrutiner efterom det inte har varit så här kallt på länge. Det första jag gör när jag vaknar är att sätta på kaffekokaren, men på morgonen är det galet kallt utanför mina dubbla täcken så bara att sticka ut armen för att hälla upp kaffet är inte mysigt.

Bortglömd rutin ett: Ha en långärmad blus inom räckhåll som snabbt kan dras in under täcket för att värmas och sen kan jag klä den på mig. Samma sak med nån slags byxor eller långkalsonger!

En obortglömd rutin: Placera mina varma kakkakorvstofflor brevid sängen. Golvet är kallt.

Jag har ju väntat på vintern och ja, är glad för att det äntligen är vinter! Men jag sku ha kunnat byta p-list på min ytterdörr så att det inte sku blåsa rakt in i lägenheten. Alltid kan man inte vinna. 

Återkommer med flera bortglömda rutiner när jag märker dem.


 

05.01.2016 kl. 09:19

Vi går mot ljusare tider!

Äntligen får en brista ut i de klyschiga orden. Årets mörkaste dag är här, snart är det midsommar igen! Och då kommer vi antagligen att ha liknande väder som nu, Finlands officiella högtidsväder. Hurra Hurra!

Ja jag väntar fortfarande på snön och nej jag kom tyvärr inte med på Polaräventyret. En annan gång!


 

22.12.2015 kl. 11:37

Röstningen avslutad

Idag klockan 11 finsk tid tog Fjällräven Polar avsöknings och röstningstiden slut. 

Det har varit roligt att göra gifar och andra lustigheter men det är skönt att inte längre behöva marknadsföra sig själv så aggressivt på facebook. Ganska snabbt började det kännas som att jag spammar alla mina vänner. Men de tankarna kom jag också över, det gick i vågor. Nåja. Nu är den saken inte längre i mina händer. Slutade på en fjärde plats av alla som sökte från Finland! 573 röster! TACK för alla röster, alla som delade, gillade och sporrade!

Redan i morgon börjar Fjällräven publicera vinnarna. Spännande att se vem som kommer med! Klart att jag är optimist och hoppas att jag blir vald. Samtidigt känns det otroligt avlägset. Som tur är jag på inspelningar från tidigt på morgonen i morgon så hinner inte fundera på den här saken.


 

10.12.2015 kl. 13:06

"I'm gonna do it later..."

Click the link below
send me to some snow!
Might be cold
but I am not old!
That "later" is now
pow pow!

http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/262

09.12.2015 kl. 22:56

Tanka D-vitamin och 3 dagar kvar att rösta!

Det är fortfarande cykelväder i stan! Så småningom vänjer jag mig vid att gå och åka kollektivt istället för att cykla. Jopon är inte riktigt en vintercykel. Kan inte heller påstå att de senaste dagarnas stormar har varit väldigt mysiga att cykla i, så jag har låtit bli. 

Idag är det tre dagar kvar att rösta på mig i Fjällräven Polar tävlingen! När jag fyllde i ansökan och laddade upp min video och mina bilder hade jag ingen om hur många röster jag kan förvänta mig att få.

Just nu har jag 546 röster och är på 4 plats av alla 59 sökande från Finland. Totalt av alla i världen är jag just nu på plats 100 av 1051, fast den totala platsen har ingen skillnad, deltagarna kommer med per land. Den personen med flest röster och en till som en jury väljer kommer med. 

Jag är väldigt glad redan nu och har haft galet roligt när jag har gjort gifar och videon för att uppmuntra folk att rösta på mig! Ännu hinner du rösta! TACK TUSEN för alla röster hittills!


 

08.12.2015 kl. 13:21

Karibien

Vi hade seglat omkring i Karibien ganska länge. Jag kände båten, rutinerna ombord och vi i besättningen var redan kompisar. 

Några av oss vandrade upp på ett litet berg längs en naturstig för att få sträcka på benen. Fast t/s Helena inte är någon liten jolle så blir man lite försoffad och går inte omkring så mycket ombord. Nere igen drack vi var sin kall lokal öl före vi tog oss tillbaka till båten. 

Det fanns en liten giftshop på stranden. Vi var redan på väg tillbaka till Helena i dinghyn när vi ändrade oss och jag hoppade i havet och vadade tillbaka till stranden och giftshopen. Jag köpte en turistig pryl, det kan ha varit en piratflagga, och när jag drog fram min sedel ur bakfickan ursäktade jag mig med att den är lite våt. "I didn't expect anything else" var svaret jag fick! Skön attityd!

Sen fortsatte seglatsen! Så bra filis på den här bilden fast horisonten är sned och allt. Fast jag längtar efter snö just nu sku jag absolut inte ha något emot att segla i Karibien just nu!


 

03.12.2015 kl. 13:57

Yles juttun om vinterfönstret

Den sista nyheten före vädret, börjar vid 05:02. Slutar inte alla meningar, men det är inte så noga. En kortare version på svenska var också med i Yle Huvudstadsregionen.

 

Yle Aikainen intervjuade mig i direktsändning på onsdag morgon. Läs artikeln!

Klicka på bilderna för att komma till respektive juttu.


 

03.12.2015 kl. 12:31

Trängsel utanför mitt fönster!

Igår var jag besviken på några extra lampor i mitt vinterfönster som jag byggt in för extra ljus i grottan. De håller tydligen inte så länge, och nu är grottan väldigt mörk. 

Funderade på att bygga om. Eller något. Självkritiken slog mig i fejset. Men nu är det massa folk utanför mitt fönster. Massa barn som tittar och ropar förtjust över att där är ett tält och en brasa och så vidare. Blygt tittar de in, här sitter jag och "jobbar". Vinkar åt både barn och vuxna. 

Om en lampa slocknar här och där är det inte så farligt. Jag blir glad när folk blir glada. Jag tror jag ska bygga en repstege till grottan. Och kanske en trappa åt igenkotten. Det kan också vara att snögubbarna kommer att bygga ett snöslott i något skede...


 

03.12.2015 kl. 12:15

Sanningar på radio

Började morgonen med att berätta sanningar i direktsänd radio, Yle aikainen, om mitt vinterfönster! 

Det var ett effektivare sätt att vakna på än att dricka kaffe!

Lite före Yle Aikainen intervjun hörde jag mig själv också i Yle Huvudstedsregionen. Den intervjun gjorde jag igår. Boom! Vinterfönster åt alla!


 

02.12.2015 kl. 09:24

Dagens gif

Jag lovade gifar, jag ger er gifar! Jag behöver fortfarande er hjälp. Tack tusen och hög femma! RÖSTA HÄR!


 

01.12.2015 kl. 20:45
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011