Sluta aldrig springa

Det är motbjudande att springa den här tiden på året. Jag är inte bra på det. Jag behöver inte ens hitta på ursäkter åt mig själv, jag bara ignorerar springandet största delen av tiden.

Min närmaste kontakt med löpninga jag har är mitt maratontittande på olika TV-serier. Djup nersjunken i min maffiastol långt in i lägenheten under en filt. På tal om maraton så kollade jag precis att jag bara två gånger har sprungit över 10 kilometer sen jag sprang Helsinki City Marathon. 15km var vanligt för mig i ett skede, sällan under 10, bara om jag inte hade så mycket tid. 

Men och andra sidan så har jag inte ett maratonlopp i sikte just nu. Jag fortsätter bara springa. 


 

01.12.2015 kl. 12:03

Hjälp! ge mig din röst

Du ger en röst åt mig i den här tävlingen och jag lovar att bjuda på mera dansgifar och andra roliga gifar! Brutalt stort tack! Det är 10 dagar kvar av röstningstiden så ännu hinner du tipsa din kompis, din förälder, din sambo, chef, granne, barndomsvän eller en ny kompis. 

Bra icebreaker på första dejten kanske? 

Eller på söndagsmiddagen när du inte orkar redogöra var som händer i ditt eget liv just nu?

Snackisen vid kopieringsmaskinen på jobbet (ok det kanske bara är i amerikanska serier folk hänger vid kopieringsmaskinen..)

Klicka på bilden så kommer du till röstningen!
TACK TACK TACK!


 

30.11.2015 kl. 22:03

Vinterfönster öppningsceremoni

På söndag hade jag öppningsceremoni! Rekordmånga barn på plats tror jag. Själv var jag ivrig som ett barn när fönstert äntligen blev klart och jag tog stearinljuset i den ena handen och rivgärnet i den andra och lät det snöa över hela landskapet!

Draperiet drogs upp till jubel och efter att näsor och händer tryckts mot fönstret gick vi alla in och drack glögg och åt pepparkakor. 

Texten har regnat bort. Men fönstret finns kvar för att lysa upp hela hela den mörka tiden av året!

En lycklig Lisa i novembermörkret. Det kommer så småningom bilder också på själva fönstert. Men det är alltså inte mumintema i år, vilket jag hörde ett barn med förälder diskutera utanför fönstret imorse. "Ja man måst ju lite variera." Tror jag att jag hörde barnet konstatera. 

Hade precis vaknat och var lite durrig fortfarande så en stund tänkte jag att nu har jag gjort alla besvikna. Inget muminfönster. Så är det, inget muminfönster i år men välkommen att titta på mitt vinterlandskap!

En granne som gick förbi när jag höll på och placera alla figurer på rätt plats log och konstaterade att nu blir det jul när jag bygger mitt fönster!


 

30.11.2015 kl. 15:59

"Sluta aldrig springa"

Under sommaren fick jag ett löptips.

"Sluta aldrig springa"

Det var min kusins sambo som efter en löprunda staplade runt med stela ben frågade om jag vill ha ett löptips. Låt komma, sa jag, som just då tränade för Helsinki City Marathon. Sluta aldrig springa. Skrattade lätt då. Den här hösten har motivationen att springa inte varit hög. Ibland har jag inte ens sprungit en gång per vecka. Och väldigt korta rundor.

Som tur kan man bestämma att dag och tid med kompisar! Utan kompisar sku jag ha sprungit mycket färre gånger. Och någon gång i framtiden ska jag springa maraton under 4 timmar. Men just nu så kör jag på taktiken sluta aldrig springa!

Bästa löptipstet jag fått!


 

26.11.2015 kl. 22:35

Dagens tack gif

TACK åt alla som röstat och delat linken till Fjällräven polar tävlingen! Just nu är jag på plats 5 av 40 finländare. Rösta kan man göra ända till 10.12! 

Alla röster behövs och är tacksam för alla! Tänk att det råkade flyga konfetti omkring i lägenheten när jag gifade, höhhöö.


 

25.11.2015 kl. 19:59

NaNoWriMo update

Jag började skriva i början av november. National Novel Writing Month. Tanken är att man ska skriva totalt 50 000 ord under november månad. det blir 1666 per dag. 

Jag började utan någon egentlig idé. Det handlade mycket om en flygande kista. Sen blev det jobbigt och jag bestämde mig för att istället skriva om mig själv. Man kan kalla det en början på mina memoarer eller olika minnen från olika tider i mitt liv. Innehållet tar inte slut i alla fall. Och man kommer ju inte ihåg allt en evighet, så det jag skriver om till exempel min dagistid nu är definitivt mer än jag kommer ihåg när jag är gammal. Om jag blir stengammal alltså. För att inte tala om olika minnessjukdomar. 

Men jag slutade skriva i det manuset. Istället har jag börjat blogga mera igen. Och så går mycket av min energi till hela den här fjällräven tävlingen. Det blev och blir inte 50 000 ord för mig, men har skrivit mera i november i alla fall. 

Ja och ett vinterfönster ska byggas...


 

25.11.2015 kl. 17:24

Bron

Väntar som många andra på söndag och tredje säsongens sista avsnitt av Bron.

Jag började titta som nästsist i världen på Bron och på en vecka såg jag säsong ett och två och tittade sedan ikapp säsong tre från arenan. Var tyvärr så sent ute så jag måste titta avsnitt ett via dansk tv. Jag var inte så bra på danska som jag trodde, märkte senare att jag missat vissa detaljer. Hups.

Nå hur som helst. Söndag kväll och Bron, oujeeah!! Sista avsnittet är ju spännande och man får veta hur allt slutar och kom igår på den brillianta idén att titta om hela säsongen för att vara förberedd på sista avsnittet. Det är dessutom många detaljer jag har glömt bort eller missat.

MEN DET GÅR JU INTE! Det går att se avsnitt 6 framåt på arenan. BUU. Trist. Jag som tänkte ha Bron-maraton för att tagga för söndag. 

Skickade feedback om saken. För säkerhets skull. Tänk om det sku vara möjligt.


 

25.11.2015 kl. 14:11

Den första snön - i Helsingfors

Var vaken länge igår. När jag tänkte att nu är det dags att sova hördes det ljud mot fönstret. Det var inte regnsmatter, det var helt klart. 

Tittade ut och det var ju snö! Inte mycket men gatan var vit. Jag glädjedansade på gatan! Bäst att jubla och dansa direkt eftersom jag insåg att det antagligen kommer att smälta före jag stiger upp på morgonen. 

Och det hade det ju gjort. Men en stund var det snö! 


 

24.11.2015 kl. 13:54

Vinterfönster på kommande

I dag börjar jag fundera på årets vinterfönster. Skissa upp vad som ska hända och så vidare. Så här har det sett ut tidigare. Vet inte riktigt ännu exakt vad det blir i år.

En del av fönstret 2014

2013

 

2012

Öppnings ceremoni på söndag klockan fyra. 


 

23.11.2015 kl. 14:26

Slut på sim-korts yrandet

Måndag och ringde de två telefonoperatörerna.

Flyttade tillbaka mitt nummer till min tidigare operatör. Gjorde ett nytt kontrakt som är 3G inte 4G och låste upp telefonen så att den inte längre är sim-låst.

Väntar ännu på ett nytt sim-kort för att det måste göras så, men har nu fixat yrandet. GAAH! Att så.


 

23.11.2015 kl. 13:35
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011