Inte okej!

Jag har telefonabonemangsproblem. GAAH!

Jag har varit nöjd med vad jag haft i många år. Bra kundbejtäning, inget att klaga på osv. Och lite före ett erbjudande har tagit slut har de ringt och erbjudit nästa. Logiskt. Det har fungerat.

Men för några veckor sen märkte jag att de sålt ett 4G abonemang åt mig. Min telefon är så gammal så den stöder inte 4G. Men det har jag inte reagerat på eller kommit ihåg när de kontaktade mig. Och de frågar alltid vad jag har för telefon. Så de vet.

När jag gick på stan och fixade ärenden råkade jag på ett annat bolags försäljare. Billigare och 3G så bytte. Hade dock glömt bort att det första abonemanget var tidsbundet så de meddelade att jo mitt nummer flyttar till den nya operatören men jag måste (såklart) betala klart tills det gamla tar slut. Eget fel. Mega klantigt.

Nå, kiva kiva, allt bra. Idag sku bytet ske. Fick ett SMS att om ca. 10 minuter ska jag sätta in det nya sim-kortet. Det hade jag inte med mig. En klassiker. Hann ringa ett jobbsamtal och så ringde mamma. Sen var jag länge på lunch och funderade inte mera på saken. Sim-kortet väntade hemma i en annan rockficka.

Hemma. Stänger av telefonen. Byter sim-kort. Telefonen tänker. Slår in pin-koden. Väntar.

"SIM Not Valid"

Helvete. 

Fiilisen just nu...


 

20.11.2015 kl. 15:01

Jag behöver din hjälp

Det är en dröm att få delta i ett vinteräventyr jag inte själv sku ordna helt direkt. Inte har jag resurser och kunskap för ett husky äventyr på 300 kilometer just nu. Och nej, allt går inte att fixa direkt, och om jag sku villa på äventyr med en enorm internationell grupp och huskyn och hela paketet så klart att det är möjligt också utan en tävling. 

Ingenting är omöjligt! Att vinna en tävling sku naturligtvis vara enklare. Tycker man. Eventuellt. Fast jag är en linslus är jag lite matt redan efter att min tävlingsansökan har varit online ett dygn. Det är fortfarande väldigt länge den här röstningen håller på.

Hur mycket kan man dela och uppmana och önska att folk röstar utan att det blir så störande att folk blockar allt. Jag märker att jag börjar tänka på vad andra tycker. Väldigt mycket. Och är det nu sen roligt att jag delar mina roliga glada grejer i många veckor när det händer en massa skit i världen? Nåh, det händer ofta skit nånstans och spelögat har jag inte tappat!

Bla bla bla, muu muu muu! Och när man ska samla på sig fler röster än andra och stiger i en lista så är det lätthänt att jag börjar jämföra mig med andra. Och fundera på hur de får så mycket röster. Sen blir jag helt matt på hela situationen. 

Då tänker jag på vad vi säger i vårt seglingsteam Sköna Vibbisar :

EGET RACE!

Så jag tänker alltså fortsätta göra gifar, pausdansa och njuta av livet och ha roligt! Och försöka låta bli att tänka på vad andra tycker.

Att delta i polaräventyret är fortfarande en stor dröm! Är galet tacksam för varje röst och alla som delar och har delat länken till röstningssidan! Och alla som gillar och kommenterar, ni är alla guld! TACK!

Hjälp mig att komma med på äventyret genom att rösta, dela, berätta åt vänner och bekanta! TACK!


 

19.11.2015 kl. 22:34

Dagens gif


 

 

 

19.11.2015 kl. 10:28

Glädjedans!

Har svårt att sitta stilla idag. Klockan är 8.30 och jag har redan druckit morgonkaffe, glädjedansat och fram för allt stigit upp långt före väckarklockan pipit. 

Jag är så innerligt glad över alla som redan har röstat på mig för att jag ska få en plats i fjällräven polar! SÅ. GALET. GLAD! 

Tack!


 

19.11.2015 kl. 08:32

Fjällräven Polar 2016 - rösta för en glädjedans!

Nu kan du rösta på mig så att jag kommer med på Fjällrävens vinteräventyr! 

Det är spännande!! Väldigt spännande! Blir innerligt glad för varenda en röst. RÖSTA HÄR


 

19.11.2015 kl. 00:27

OMG! WOW! LOL!

Idag den 18 november öppnar anmälningen för Fjällräven Polar 2016!

Jag blir galet glad om du röstar på mig sen när röstningen öppnar och dubbelt så glad om du sprider ordet!

 

Fjällräven Polar är ett 300 kilometer långt vinteräventyr Norge och Sverige i april 2016. Två stycken från varje land får en plats, den ena väljs av publiken, alltså den som får flest röster och den andra väljs av Fjällräven juryn.

Jag tycker om snö så otroligt mycket! Sku verkligen villa vara med på det här äventyret!


 

18.11.2015 kl. 01:09

Att filma sitt eget fejs

Det var länge sen jag på riktigt filmade mig själv. Jag har ju gjort det förut och dessutom gjort massa andra fånigare saker än att bara prata till en kamera. Men det var otroligt klumpigt idag. Att energiskt tala till kameran. Ensam. Och solen som i snabb takt går ner och det blir mörkt.


 

17.11.2015 kl. 16:24

Om det första steget

Väckarklockan ringer. 

Klick. Snooze
Klick. Strömmen
Klick. Kaffekokaren
Klick. Lampan

Jag slumrar.
Kaffekokaren puttrar.

Väckarklockan ringer.
Klick. Snooze
Häller hett kaffe i koppen.

Jag somnar.

Väckarklockan ringer.
Klick. Snooze

Dricker kaffe. 
Perfekt temperatur.

Jag slumrar.

Väckarklockan ringer.
Klick. Snooze

Häver kaffet.
Häller upp mera.

Kollar instagram.
Kollar facebook.
Tappar telefonen i ansiktet.

Väckarklockan ringer.
Klick. Snooze

Sätter mig upp i sängen.
Dricker kaffe.
En hel mugg.

Dricker vatten.
Måste gå på tuppen.

Stiger upp.

Väckarklockan ringer.
Klick. Stänger av.


 

13.11.2015 kl. 08:15

Väntar på snö!

När jag var liten brukade mamma säga att den första snön faller på hennes födelsedag, 16.11. Det är snart.

Jag väntar alltså på snön. Det är så fint med snö. Jag bil glad långt in i magen, ända ner i tårna och överallt. Snö är DIAMANTBRA!

Har förresten bestämt mig för att det blir ett vinterfönster i mitt fönster. Mycket mer än så vet jag inte ännu. Och officiell ljuständning blir det också. Första advent när mörkret faller. 


 

12.11.2015 kl. 00:05

FREDAGSFIILIS!!

Tjohoo! Idag har jag fredagsfiilis!

Otroligt bra. Känner mig som en vinnare! Inget mer att tilllägga. Dags för danspaus och sen mera kaffe.


 

10.11.2015 kl. 14:01
 

 

Jag är Lisa Gerkman,

en entusiastisk, lojal och kreativ
frilansande mediearbetare!

Springer, seglar och dricker kaffe.
Kör hårt, missa väggen!

Personbästa:
10km - 48:59 (2014)
Halvmaraton - 1:54:20 (2014)
Maraton - 4:14:10 (2014)

Kontakta mig:
lisagerkman ät gmail.com

 

Har en egen kolumn i Scoutposten sedan 2011